in

Drum cu prioritate dacă eşti ministrul Transporturilor. Goana nebună pe contrasens finalizată cu un accident, filmată de un motocislist

Parchetul Militar investighează accidentul produs recent pe Dealul Negru de șoferul ministrului Transporturilor. Înainte de impact, într-o goană nebună, acesta a depășit pe linie continuă mai multe mașini și a pus în pericol viețile celor care circulau regulamentar.

Ca o ironie amară, Lucian Bode, care se afla în maşină, este șeful drumurilor din România. Superiorii șoferului au transmis că acesta a fost rănit și că regretă neplăcerile provocate celorlalți șoferi.

În imaginile filmate de un motociclist se vede cum maşina de teren cu girofar şi sirenă în uncţiune, în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, depăşeşte pe linie continuă, în localitate, 12 maşini. După care, într-o curbă fără vizibilitate aproape acroşează o maşină care circulă regulamentar. Maşina ministrului îşi continuă cursa nebună pe un pod, pe contrasens şi se retrage în coloană, într-o altă curbă, în ultimul moment din faţa unui TIR.

La scurt timp după ce s-a produs accidentul, motociclistul a ajuns la faţa locului. Maşina ministrului Bode era înfiptă în gardul unei case, iar pe şosea o altă maşină, lovită frontal, încă fumega. Surse din instituţia condusă de Bode au declarat că ministrul se îndrepta spre Bucureşti. În urma accidentului s-a ales cu o lovitură la nas, iar şoferul său şi un pasager din autoturismul de care s-au izbit, au avut nevoie de îngrijiri la faţa locului. Au refuzat însă internarea.

”Am auzit bubuitura. A venit de la deal unu` şi a intrat pe contrasens. Şi ăsta de la vale mergea regulamentar. Şi l-a buşit şi l-a dat în poarta aia”, a povestit un localnic.

În urma accidentului a fost deschis un dosar penal instrumentat de Parchetul Militar pentru că şoferul ministrului este angajat SPP. Poliţiştii susţin că nu avea niciun drept să circule aşa.

”Nu există misiune, dacă eşti ministru, chiar dacă ai maşina de serviciu, e maşina de serviciu nu e specială. Dacă te deplasezi într-o misiune trebuie să ai un antemergător, ca ministru”, a declarat Iulian Surugiu, preşedinte Sindicatul Agenţilor de Poliţie.

“Nu cred că avea dreptul la coloană şi SPP şi dacă avea acest lucru trebuia să formeze o coloană care să fie creată culoare. Nu era nicio misiune. Era o misiune în capul lui că e ministru şi i se permite orice”, a spus şi Dumitru Coarnă, lider Sindicatul Poliţiştilor.

Cu toate că accidentul s-a produs luni, premierul Orban susţine că nu ştie prea multe.

”Probabil se întorcea pentru a-şi desfăşura activitatea la guvern. Vă spun nu am avut o discuţie pe tema asta”, a spus Orban.

Drumul dintre Piteşti şi Râmnicu Vâlcea apare în statistici dreptul unul dintre cele mai periculoase din ţară. În zonă ar fi trebuit să fie demult o autostradă dacă Ministerul Transporturilor condus acum de Bode şi-ar fi făcut treaba în ultimii mulţi ani.

Accidentul s-a produs în localitatea Dumbrăveşti, iar într-un sat învecinat, Zamfirești, Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanţelor a provocat anul trecut un alt accident, mult mai grav. Chițoiu a lovit atunci frontal o maşină care circula regulamentar, iar doi oameni au murit. Iar într-o altă goană nebună, a fostului vicepremier Gabriel Oprea, a murit poliţistul care îi deschidea drumul, Bogdan Gigină.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Români candidati la alegerile locale din Italia 2020

Românii își încearcă din nou norocul la alegerile locale din Italia. Câți au cerut adeverințe din România

data alegerilor parlamentare

A fost anunţată data alegerilor parlamentare. Românii ies la vot pe 6 decembrie