in

Românii își încearcă din nou norocul la alegerile locale din Italia. Câți au cerut adeverințe din România

În Italia se organizează alegeri administrative în 20 și 21 septembrie în 957 de localități, între care și orașe mari cu peste 100.000 de locuitori, cum sunt Bolzano, Reggio Calabria, Trento și Venezia.

Rezidenții români au drept de a vota și de a fi aleși. Cei care candidează și nu au cetățenia italiană, au nevoie de un certificat de la AEP din România. Până acum acest certificat a fost cerut de 51 de români din Italia.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că un număr de 51 de cetățeni români, rezidenți în Italia, au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară”, informează AEP.

Români candidati la alegerile locale din Italia 2020

Potrivit sursei citate, adeverințele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fi fost condamnați la pierderea drepturilor electorale.

„Precizăm că, din cei 51 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 34 sunt femei și 17 sunt bărbați”, mai arată AEP.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, român de 27 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru că ar fi omorât un basarabean, contestă pedeapsa

ministrul transporturilor accident

Drum cu prioritate dacă eşti ministrul Transporturilor. Goana nebună pe contrasens finalizată cu un accident, filmată de un motocislist