in

Cristian Pascariu, rezident la Torino, numit consilier onorific pentru diaspora la Suceava. „I-am propus să candizeze la locale”

Cristian Pascariu, român rezident la Torino, si-a anunțat intenția în urmă cu câteva săptămâni de a candida pentru obținerea unui loc în Consiliul Județean Suceava, acesta având o activitate politică în cadrul PNL Diaspora.

După anunțarea deciziei sale, Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat pe pagina de Facebook că l-a numit consilier onorific pentru probleme de diaspora. Pascariu a declarat pentru un ziar local că plecat în Italia de la 16 ani, dar că revine cel puțin odată pe an în țară.

El s-a născut la Gura Humorului și a copilărit în cartierul sucevean Burdujeni și apreciază ceea ce a făcut primarul Ion Lungu pentru oraș, arătând că, de exemplu, în Torino, abia în acest an se achiziționează autobuze electrice, ceea ce a făcut și primarul Lungu.

Pascariu a spus că pentru dezvoltarea zonei este nevoie de o nouă viziune și consideră că poate să ofere experiența sa de om care a trăit cea mai mare parte a vieții în Italia, fiind obișnuit cu valorile occidentale.

Iată postarea primarului Ion Lungu:

Consilier Onorific – Probleme Diaspora

Având în vedere criza de forță de muncă specializată în domenii deficitare (construcții, transporturi-lipsa șoferilor cu experiență cu care ne confruntăm la TPL, în industria alimentară etc.) o prioritate pentru municipalitate o reprezintă crearea de condiții pentru întoarcerea unei părți din cei care lucrează în străinătate.

Vrem să atragem și antreprenorii români care sunt în Diaspora, să le dăm posibilitatea de a transfera afacerile pe teritoriul Sucevei!

Ținând cont de cele prezentate mai sus, începând de astăzi am un Consilier Onorific pe problema Diasporei.

Este vorba de domnul Pascariu Mihai Cristian care lucrează în Italia și locuiește în cartierul Burdujeni.

I-am propus să-și depună candidatura și pentru un mandat de consilier local, să-i reprezinte pe cei care sunt din orașul nostru și lucrează în afară.

Vom identifica numărul celor plecați, problemele cu care se confruntă, implicarea autorităților locale, respectiv:

  • punerea la dispoziție a celor tineri a unei suprafețe de teren conform Legii nr. 15/2003 pentru construirea unui cartier de locuințe pentru cei care lucrează în diaspora, la fel ca cel din Dealul Mănăstirii sau Tătărași;
  • facilități fiscale pentru cei care se întorc.

Din păcate, nicio instituție a statului nu are o evidență clară cu cei care lucrează în afară, copiii rămași acasă, de aceea este necesar să facem o astfel de evidență la primărie. Îi vom ruga pe cei plecați să se înscrie on-line pe o platformă destinată lor pusă la dispoziție pe site-ul municipalității.

Sperăm să se întoarcă o parte din cei plecați și să putem să-i sprijinim pe cei rămași acasă și aici discutăm în primul rând de copii.

Doamne ajută!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Matteo Salvini: «Este periculos să aducem forță de muncă din România, unde riscul de infecție este mare. Să folosim italieni în agricultură»

Drama unei românce din Italia: vândută la un cioban din Sicilia, familia nu mai știa nimic despre ea de mai bine de 15 ani