in

Diaspora se aruncă în lupta politică. Peste 100 de români candidează la alegerile locale din Italia

Pentru a participa la alegerile locale din țările de rezidență, românii a nevoie de adeverințe din România, care să ateste că nu și-au pierdut drepturile electorale.

Un număr de 117 cetăţeni români – dintre care 114 rezidenţi în Italia, doi în Spania şi unul în Marea Britanie – au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din aceste ţări, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

A câștigat 500.000 de euro la lozuri în Italia, acum nu mai are bani. ”Am dat împrumut, dar nimeni nu mi i-a mai dat înapoi”

Adeverinţele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale.

Din cei 117 potenţiali candidaţi români la alegerile locale din cele trei ţări menţionate, 84 sunt femei (72%) şi 33 sunt bărbaţi (28%), media de vârstă a acestora fiind de 38 de ani.

Româncă din Maramureș, candidată la alegerile din Fano: «Guvernul din Italia promovează ura între oameni»

Româncă din partidul lui Salvini: «Cine este onest și își vede de treaba lui, nu va fi niciodată îndepărtat din Italia»