in

Româncă din Maramureș, candidată la alegerile din Fano: «Guvernul din Italia promovează ura între oameni»

«Nu sunt membru al unui partid și nu am avut niciodată culoare politică. Pentru mine, dincolo de politică, cel mai mare interes trebuie să privească umanismul și o bună conviețuire între oameni. Astfel gândind, aș vrea să fiu o voce care are această dorință, pentru buna desfășurare a lucrurilor. Fano este orașul meu de adopție și comunitatea căreia îi aparțin. Lista IN COMUNE ne oferă posibilitatea de a pune resursele noastre în slujba orașului. Uniți putem schimba în mai bine!»

Cu aceste cuvinte, Ileana Gava, 43 de ani, în Italia de 16 ani, și-a anunțat candidatura pe lista civică „In Comune” la alegerile din Fano (provincia Pesaro Urbino), listă care îl susține pe candidatul PD la funcția de primar.

Povestea de coșmar a Danielei, din Roma: ”Cade cerul pe tine și nu știi cum să mai reacționezi și ce să faci”

Originară din județul Maramureş,  zona Sighet, a venit în Italia în 2003, din cauza problemelor economice existente în acea perioadă. Este absolventă de Institut Telogic Greco – Catolic, secția didactică. Înainte de a veni în Italia a lucrat ca profesor.

Ileana Gava, cum ați ajuns să candidați pe listă „În Comune” la Fano?

«Lista IN COMUNE din Fano este o asociație civică care cuprinde diverși reprezentanți din diverse domenii și asociații culturale de voluntariat și etnice. În urma activităţii mele în asociația culturală şi de voluntariat româno-basarabeană am avut contact și legătura cu unii dintre reprezentanții listei ÎN COMUNE și de comun acord am fost propusă să candidez pentru a reprezenta comunitatea noastră. Candidatul pe care îl susținem ca primar face parte din Partidul Democrat și e născut în afara Italiei, fiind la rândul lui fiu de emigranți italieni și reuşeşte să înţeleagă mai bine oarecum problematicile care le întâmpină comunităţile străine.»

Câte voturi sunt necesare pentru a obține un loc de consilier?

«La ultimele alegeri pe plan local necesarul de voturi pentru consilieri era în jur de 600. În Fano sunt cca 2.500 de români și basarabeni dintre care cu drept de vot cca 1.500. Orașul Fano are o populație de aproximativ 60.000 de locuitori.»

Ce propuneri aveți pentru românii din localitate?

«Aş dori mai întâi o unire a românilor între ei, pentru a ne menține legați în a întreprinde diverse inițiative legate de tradiţiile și cultura românească. Pentru început aș dori să avem un spațiu al nostru ca punct de întâlnire şi să venim cu diverse propuneri și inițiative în a întreprinde activităţi diversificate. Suntem o comunitate văzută bine și nu am întâmpinat probleme legate de discriminare.»

Ce părere aveți despre activitatea celor doi vicepremieri ai Italia, Luigi di Maio și Matteo Salvini?

«Legat de guvernul actual al Italiei, pot spune că se folosește de naționalism și rasism, promovând astfel ura între oameni. Aceste ideologii vechi și repetate în istorie încă mai aduc mult capital politic peste tot în lume, inclusiv și în România.»

Sunteți interesată de politica românească?

«Având familiile în România ne interesează binențeles și viața de acolo care continuă să fie grea și rea din cauza politicii corupte și incapabile.  Problemele oamenilor și ale țării nu se vor schimba până nu îşi vor schimba majoritatea românilor mentalitatea, așa încât să se schimbe clasa politică.

Politicieni corecți și competenți pot să creeze acelaşi condiții de viață și în România, ca și în Occident, nemaifiind nevoie să se emigreze în masă. O problemă pe viitor va fi și reintegrarea în România a copiilor și tinerilor născuți și educați în Occident.»

Sorin Cehan

Melania Cotoi, candidează la alegerile locale din 26 mai, la Florența: «A venit și rândul nostru»

Româncă din partidul lui Salvini: «Cine este onest și își vede de treaba lui, nu va fi niciodată îndepărtat din Italia»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Traian Băsescu, alias ”agentul Petrov”, acuzat din nou de legături cu fosta Securitate

Diaspora se aruncă în lupta politică. Peste 100 de români candidează la alegerile locale din Italia