in

Escroc italian, refugiat în România, arestat la Timișoara după mai bine de 10 ani de căutări

Istoria se întoarce: dacă până acum în Italia se refugiau persoanele căutate de poliția română, iată că și reciproca începe să fie adevărată. Mulți italieni căutați de justiția din Italia sunt prinși în România. Este și cazul unui escroc din Arezzo, arestat în România, după ani de căutări.

Răsturnarea de situație a avut loc în urmă cu câteva săptămâni când bărbatul a cerut să i se elibereze cartea de identitate la ambasada italiană din București.

În opt ani a reușit să pună la cale un număr foarte mare de înșelăciuni în dauna unor hotelieri neștiutori care îl găzduiau crezându-l un om de afaceri.

D.M., de 44 de ani, italian autor al unor escrocherii, furturi, deturnări de fonduri și tăinuiri în dauna unor comercianți și a unor persoane private din Arezzo și Perugia, a fost arestat.

Faptele datează din anii 1999-2007. Bărbatul reușise să organizeze o rețea ramificată și eficace cu care a comis în opt ani înșelăciuni, dându-se drept om de afaceri, cazându-se în diferite hoteluri pentru scurte perioade astfel încât să-și facă pierdute urmele.

Ulterior a părăsit Arezzo și s-a refugiat în România, evitând astfel aplicarea mandatului de arestare emis pe numele său de procuratura din Perugia. Însă poliția nu a abandonat niciodată cazul și în urma încheierii unei lungi și detaliate anchete agenții au reușit să-l găsească la Timișoara unde locuia de câțiva ani.

Arestarea a avut loc pe 7 iulie cu participarea poliției române, coordonată de Direcția Centrală a Poliției Judiciare. Pe numele bărbatului de 44 de ani fusese emis un mandat european de arestare de către procuratura din Perugia, acesta trebuind să ispășească 11 ani și 4 luni de închisoare pentru un cumul de condamnări pentru infracțiuni de furt, înșelăciune, deturnare de fonduri și tăinuire.

”În urma contactelor și comunicărilor cu ofițerul de legătură din România și cu procuratura din Perugia – informează Chestura din Arezzo – a fost solicitată acesteia din urmă un mandat european de arestare, executat apoi de autoritatea străină. Sunt în curs formalitățile procedurale pentru eventuala extrădare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un alt piroman român a fost surprins în timp ce aprindea un mărăciniș la Trapani. Închis în penitenciarul din San Giuliano

Incredibil! O valoroasă voleibalistă italiană, Noemi Signorile, emigrează în România. ”Sosesc aici cu mult entuziasm”