in

Eugen Tomac către românii din diaspora: „Votaţi şi vă vom sprijini”

Eugen Tomac, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, le-a transmis participanţilor la Forumul Românilor de Pretutindeni de la Bucureşti că statul român îi va sprijini şi mai mult dacă se vor prezenta la vot în perioadele electorale, potrivit NewsIn.

„Revin la un subiect de maximă actualitate pe care Guvernul îl susţine, şi aici mă refer la proiectul votului prin corespondenţă. Cred că sprijinul pe care poate să-l ofere în viitor statul român va fi mult mai mare dacă dumneavostră, în calitate de lideri ai românilor aflaţi peste hotare îi veţi convinge pe conaţionalii noştri să se prezinte la vot, indiferent cum votează. Cu cât mai mare va fi procentul cetăţenilor români care se prezintă la urne în timpul competiţiilor electorale, cu atât mai mare va fi spriijinul pe care statul român poate să-l acorde românilor, indiferent unde locuiesc. Vă invit să priviţi acest lucru ca pe o normalitate, pentru că de foarte multe ori parcă ne-am temut să ne asumăm anumite angajamente în relaţia cu statul român sau statul român în relaţia cu dumneavoastră”, le-a spus Eugen Tomac celor prezenţi la Forumul Românilor de Pretutindeni.

În perioada 30 septembrie – 1 octombrie, la Bucureşti se desfăşoară Forumul Românilor de Pretutindeni. Evenimentul este organizat la Camera Deputaţilor şi a început pe 30 septembrie, în prezenţa primului ministru Emil Boc, preşedintei Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, ministrului Afacerilor Externe Teodor Baconschi, preşedintelui Academiei Române Ionel Haiduc şi secretarului de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elena Gheorghe va cânta pe aceeaşi scenă cu Xzibit, la Dortmund

Cele mai multe accidente de muncă în sectorul construcţiilor din Italia se înregistrează în rândul românilor