in

Evaziune şi spălare de bani de 3 milioane de euro în fotbal. „Mitică de la Ligă”, reţinut pentru 24 de ore

Încă un scandal în fotbalul românesc. În această dimineaţă au avut loc 11 percheziții, la Liga Profesionistă de Fotbal, în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, privind drepturile de difuzare a unor meciuri.

Prejudiciul estimat de procurori este de trei milioane de euro. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Dumitru Dragomir, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, pe care l-au şi reţinut pentru 24 de ore, după desfăşurarea percheziţiilor la locuinţa acestuia.

Înainte de a fi dus la audieri, Mitică Dragomir a glumit şi a spus că anchetatorii au ridicat de la locuinţa sa „saci de bani”. În timpul percheziţiilor, cel intitulat „oracolul din Bălceşti” era convins că nu va fi reţinut, deşi este conştient că „abuzuri există”. În total, şapte persoane, printre care și fiul Dragomir, Bogdan, au fost audiate la Poliția Capitalei.

”Au venit la ora şase! La mine acasă şi la Bogdan (fiul său, n. red.). E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă aşteptau duşmanii. E cearta mea cu televiziunile. Nu cred că o să fiu reținut. Abuzuri se fac destule. Eu am documente. Sunt acoperit de hârtii cât trăiesc și de pământ după ce mor. Au luat saci cu documentele mele de vânzare cumpărare pentru imobilele vândute. Am fost somnoros când au venit procurorii. Când mi-au spus că vin să facă percheziție, eu ce să le fac. Mă duc la audieri”, afirma în cursul dimineţii Dumitru Dragomir.

Întrebat dacă i s-a solicitat vreun document pe care îl avea la domiciliu, Dragomir a răspuns: „Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau”. Acţiunea vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

„Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro”, a precizat sursa citată.

Poliţiştii spun că ar fi fost creat un circuit de intermediari fictivi, cu participarea mai multor firme înscrise pe numele unor persoane fizice, iar cele 3 milioane de euro ar fi fost încasate ilegal sub formă de comision.

Dumitru Dragomir, care deţine complexul de săli de evenimente Crystal Palace Ballrooms, situat în vecinătatea Palatului Parlamentului, este acuzat că ar fi luat mită 1,7 milioane de euro de la consorţiul RCS&RDS pentru a pentru a-i facilita trustului de presă cumpărarea drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga 1.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Diplomație cu cântec: Victor Socaciu trimis în ”exil” la Consulatul General din Montreal

4 milioane de vehicule circulă FĂRĂ ASIGURARE în Italia. Iată ce pățești dacă ești prins