in

George Simion, poezie după întâlnirea cu Iohannis: „Cu mândria-i rece mut sta suveranul…” VIDEO

Luni, 14 decembrie, o delegație a Alianței pentru Unirea Românilor s-a întâlnit la Cotroceni cu Klaus Iohannis, pentru consultări cu privire la viitorul guvern.

După întâlnire, întrebat cum au decurs consultările, George Simion, liderul AUR, și-a început declarațiile cu câteva versuri de Octavian Goga, din poezia „În mormânt la Argeş”:

”Doar-abia o clipă le-a ţinut divanul,
Cu mândria-i rece mut sta suveranul,
Şi-a-nţeles degrabă Neagoe, sărmanul,
C-a pierdut domnia neamul Basarab…”

George Simion a afirmat, după consultări, că partidul susţine numirea lui Călin Georgescu ca premier şi a lui Florin Colceag ca ministru al Educaţiei, plus redeschiderea şcolilor, restaurantelor, teatrelor şi sălilor de spectacol.

El a adăugat că a discutat la telefon cu Marcel Ciolacu şi cu lideri ai PNL şi AUR este deschis la dialog, însă „nu va lua parte la nicio coaliţie de guvernare politică”.

Simion a adăugat că i-a oferit şefului statului un cadou şi anume o hartă a României Mari, „a României întregi de la Nistru până la Tisa, aşa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu”.

„O hartă a vegetaţiei din timpul României Mari care era foarte verde. Aveam foarte multe păduri şi am tras un semnat de alarmă legat de pădurile României”, a mai precizar liderul AUR.

„Să fie patrioţi, iubitori de neam, cinstiţi integri şi să fie buni profesionişti. Am venit cu încă o propunere – vrem sub orice formă redeschiderea şcolilor şi dacă se va forma cumva o coaliţie de guvernare partinică, singura noastră doleanţă este ca domnul Florian Colceag, un expert în educaţie să ajungă ministrul Educaţiei şi şcolile să fie redeschide de urgenţă, pentru că sute de mii de copii şi familiile acestora suferă.

Participăm la aceste consultări din condescendenţă instituţională. Am venit chiar cu un cadou.

I-am înmânat o hartă a României Mari, a României întregi de la Nistru până la Tisa, aşa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu.

O hartă a vegetaţiei din timpul României Mari care era foarte verde. Aveam foarte multe păduri şi am tras un semnat de alarmă legat de pădurile României. (…)

Ne-a răspuns domnul Klaus Iohannis, ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară, nici pe partea dreapta, nici pe cea stângă.

Noi se pare că de la AUR am încurcat multe calcule şi ne bucurăm de asta. Există soluţia să lase bătaia pe ciolan şi să se întoarcă către popor şi preşedintele Iohannis şi partidele politice.

Un guvern format din Călin Georgescu premier şi profesionişti adevăraţi”, a declarat George Simion după ieşirea delegaţiei AUR de la consultările cu preşedintele României la Cotroceni, potrivit news.ro.

Întrebat dacă AUR intenţionează să formeze o majoritate în Parlament cu vreunul dintre partide, George Simion a răspuns: „Intenţionăm să punem pe primul lor interesele naţiunii române”.

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări luni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier.

Alianţa USR-PLUS îl propune prim-ministru pe Dacian Cioloş, în timp ce PNL îl susţine pe Florin Cîţu, iar PSD pe Alexandru Rafila.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă de 36 de ani și fiul ei de 6 ani, găsiți MORȚI într-o unitate Caritas din Velletri (Roma). Au murit intoxicați de o sobă cu gaze

Pandemia pune în genunchi economia Italiei: 73.000 de afaceri s-au închis