in

Gigi Becali face acte caritabile în Africa. «Duc creştinismul acolo. Sunt misionar»

Gigi Becali a dezvăluit că face acte caritabile în ţările sărace din Africa. Omul de afaceri susţine că propovăduieşte creştinismul în ţări precum Uganda, Burundi şi Rwanda, conform ziare.com.

Becali spune că ajută oamenii săraci dina ceste state, construindu-le puţuri de apă, ferme de păsări şi toate cele necesare pentru un trai lipsit de griji.

„Am investit sute de mii de euro acolo. Le-am făcut de toate. În Uganda am început acum vreo 6-7 ani. O măicuţă de culoare care trăia în România m-a sunat că are nevoie de 1.000 de euro şi de acolo a plecat totul. Am ajutat-o şi i-am spus să facem ceva pentru oamenii din ţara ei. Ea se ocupă în Uganda de toate. Aduc oameni de culoare de acolo, fac şcoală aici şi se fac preoţi ortodocşi. Le-am construit totul. Ştiţi că acolo nu au apă de băut? Apa nu este băut. Îi ajut şi eu cât pot”, a spus Gigi Becali pentru ziare.com.

Însă totul cu un scop precis acolo: propovăduirea creştinismul şi îndeamnarea băştinaşilor să se boteze în religia ortodoxă.

„Am construit mănăstiri. Nu-i obligăm să se boteze. Doar cine vrea. Ei erau păgâni, nu aveau nicio religie. S-au botezat mulţi.

Duc creştinismul acolo. Sunt misionar. Acolo scrie România şi George Becali”, a povestit Gigi Becali.

Uganda nu este fi singura ţară unde Becali ajuta oamenii de acolo cu bani.

„Am început şi în Burundi şi Rwanda acum doi ani. Pentru un călugăr am făcut acolo. Am trimis arhitecţi, ingineri. Numai vaccinurile pentru toţi oamenii pe care i-am trimis acolo m-au costat 30.000 de euro. Sunt români care gestionează totul”, a mai spus afaceristul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A plecat în Italia pentru un ban în plus: ”Toată lumea spune că viaţa e mai bună în străinătate. În realitate nu e aşa”

Rupere de nori la Roma, capitala inundată în zona de Nord, trafic blocat, copii salvați – VIDEO