in

”I Giardini di Zoe”, colţ de rai amenajat de un italian la Hunedoara: «Grădină te trimite direct într-un peisaj toscan»

Încă un italian s-a îndrăgostit de România şi a creat aici un colţ de rai. Mai exact, în satul Banpotoc de pe Valea Mureşului (județul Hunedoara), unde a amenajat o grădină absolut superbă: ”I Giardini di Zoe”.

„I Giardini di Zoe” a fost gândită de omul de afaceri Giovanni Salvatelli pentru nepoata ta. De loc din zona Civitanova Marche, o zonă cu dealuri din centrul Italiei, Salvatelli a fost vrăjit de ţara noastră, transformând cele patru hectare într-o atracţie turistică impresionantă, scrie Ghidul Banatului.

Grădina este un proiect conceput după planuri proprii pe care le-a dezvoltat fără niciun ajutor specializat. Nu a gândit proiectul întreg de la început, ci l-a extins de-a lungul a 17 ani, timp în care s-a ocupat de fiecare centimetru pătrat al proprietății, a stabilit locul fiecărei plante și i-a urmărit evoluția. Aleea spre grădină te trimite direct într-un peisaj toscan, chiar dacă nu străjuită de chiparoși, care nu s-ar adapta climei, ci de ienuperi.

Intenția inițială nu a fost de a amenaja un astfel de domeniu. Giovanni Salvatelli căuta o casă de vânzare în zonă. Locul i-a transmis însă o energie pozitivă și așa a apărut ”I Giardini di Zoe”.

”Locația am descoperit-o întrebând pe toată lumea dacă este vreo casă de vânzare în zonă. A ales acest loc pentru poziția mai retrasă față de sat și pentru energia pozitivă pe care o degaja acest loc. Era în aprilie 2003 când am văzut pentru prima dată această locație, erau înflorite magnoliile si cu toate acestea în timpul vizitei a început să ningă cu fulgi mari, astfel că, în câteva minute, totul a fost acoperit de mantia albă a zăpezii. L-am interpretat ca fiind un semn de bun augur”, a povestit Ramona Morar, administratorul grădinii.
Grădina poate fi vizitată în principal în zilele de sâmbătă și duminică, de la 9 la 20.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

Ordin de anchetă emis de autoritățile italiene: patru români, fraude informatice de aproximativ 1,6 milioane de euro

O frumoasă româncă în plină afirmare în Italia: Elena Guță, pe coperta revistei City Roma News