in

In noiembrie 2011, românii din străinătate au trimis acasă peste 700 milioane de euro

In noiembrie, muncitorii romani din strainatate au trimis in tara mai multi bani decat in urma cu un an, informeaza Business Day.

Datele publicate joi 13 ianuarie de BNR arata ca in luna noiembrie, muncitorii romani din strainatate au trimis in Romania cu doua treimi mai multi bani decat in aceeasi luna anului trecut. Astfel, transferurile de bani din strainatate – bani care reprezinta in principal sumele trimise in tara de cei care muncesc peste granita – au totalizat 715 milioane euro in noiembrie si 5,34 miliarde in primele 11 luni din 2010, cu 66% mai mult, respectiv cu 17,7% mai putin comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In ce priveste transferurile de bani din tara in strainatate, acestea au totalizat doar 48 de milioane in noiembrie, cu 78% mai putin decat in noiembrie 2009. In primele 11 luni au fost transferata din tara o suma de 2,18 mld euro, aproximativ egala cu cea din anul trecut.

Una dintre explicatiile scaderii cu doar 17,7% a sumelor de bani intrate in tara este si faptul ca anul trecut numarul celor care au plecat la munca in strainatate a fost mult mai mare decat in 2009,

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

TORINO/ româncă arestată pentru maltratare de minor

Reportaj Sky/ Roma, „piaţa de sclavi români”