in

TORINO/ româncă arestată pentru maltratare de minor

O româncă de etnie rom a fost arestată ieri, la Torino, pentru cerşetorie şi maltratare de minor, relatează agenţia ANSA, citând surse ale poliţiei locale. Românca cerşea în faţa spitalului de oftalmologie din oraş, împreună cu cei doi copiii ai săi- doi băieţei de 2 şi respectiv, 5 ani.

Trecătorii au fost şocaţi vâzând că, la un moment dat, femeia a început să-şi lovească fiul, certându-l pentru că nu a strâns destul de mulţi bani în paharul de plastic pe care îl ţinea în mână. Una din persoanele care au asistat la scena dintre mamă şi fiu a sunat la poliţie, depunând ulterior mărturie împotriva româncei. Martorii susţin că minorul a fost lovit atât de tare, încât a căzut pe asfalt, în timp ce mama sa îl ţinea în braţe pe celălalt fiu. Alţi trecători au declarat poliţiştilor că cei trei cerşeau în faţa spitalului de cel puţin un an de zile.

Poliţiştii care au intervenit la scurt timp, au dus-o pe româncă, în arest, sub acuzaţia de maltratare de minor. Odată cu ea, a fost închis şi fiul cel mic, de doi ani, nefiind identificate alte rude la Torino. Băiatul cel mare a fost încredinţat în schimb unei asociaţii care se ocupă cu asistenţa minorilor abandonaţi sau aflaţi în condiţii dificile.

“Nu este singurul copil care a fost bătut în Italia pentru că nu a strâns destui bani din cerşit”, a spus Alessandro Pedrini, directorul unei organizaţii care se ocupă de apărarea drepturilor minorilor, citat de Adnkronos. “Noi cerem de mai mulţi ani un recensământ al tuturor minorilor extracomunitari (sic!), pentru a evita maltratarea lor fizică şi psihologică”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

MILANO/ şezătoarea culturală ”Mihai Eminescu”

In noiembrie 2011, românii din străinătate au trimis acasă peste 700 milioane de euro