in

Situaţie critică în ţară. Înmormântări amânate, NU are cine să sape atât de multe gropi în cimitire

Numărul mare de decese din ultima perioadă a făcut ca timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări în cimitirele din ţară să crească foarte mult.

La Cimitirul Municipal Rulikowski din Oradea au fost angajaţi gropari, dar chiar şi aşa timpul de aşteptare este de o săptămână.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Domeniului Public SA Oradea, timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este, inevitabil, mai mare, din cauza numărului mare de decese din ultima perioadă.

„În momentul de faţă, la Cimitirul Municipal Rulikowski, în urma suplimentării personalului angajat pentru săpatul gropilor, timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână. Asta, în condiţiile în care numărul înmormântărilor programate este de 10 sau chiar 11 pe zi. La Capela Municipală pot fi depuşi doar decedaţii pentru care s-a făcut programarea înmormântării”, spune Loredana Buz, consilier relaţii publice ADP Oradea.

Groparii din România nu mai fac față. „Am închiriat un excavator pentru morminte”

În lista de tarife a Cimitirului Municipal Rulikowski este prevăzută şi o taxă de depozitare la camera frig, în valoare de 100 lei pe zi.

În condiţiile în care timpul de aşteptare pentru programarea înmormântărilor a crescut, conducerea ADP Oradea a decis, însă, să plafoneze această sumă la maximum 300 de lei, indiferent de câte zile urmează a fi depozitat decedatul la camera frig, înainte de înmormântare.

În plus, pentru a reduce cât mai mult timpul de aşteptare, începând de săptămâna viitoare, vor fi atribuite locuri de veci şi în parcele noi, unde gropile vor putea fi săpate şi cu ajutorul utilajelor.

Groparii sunt depăşiţi de situaţie şi la Slobozia

Imagini dramatice din cimitirul orașului Slobozia au fost publicate şi de șeful Direcției de Administrare a Domeniului Public, Roșca Petre Valeriu. Acesta a scris pe Facebook că groparii nu mai fac față numărului mare de înmormântări și fac un apel la oameni să se vaccineze.

„Așa arată acum cimitirul din Slobozia – 8 înmormântări ieri, 7 astăzi și gropi care își așteaptă rândul să fie umplute. Colegii mei din DADP Slobozia dau o mână de ajutor groparilor care sunt depășiți și nu mai fac față valului prea mare de înhumări”, a scris Roșca pe Facebook.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]
Draghi Ceausescu

„Trieste ca Timișoara, Mario Draghi ca Nicolae Ceaușescu”, revolta profesorului Augusto Sinagra

ucisa frate catania cutit

Crimă înfiorătoare la Catania, tânăr de 22 de ani, și-a înjunghiat mortal sora, apoi a ascuns cadavrul