in

Încă un spital ARDE în România. Incendiu la Spitalul Covid din Ploieşti, doi morţi

Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, la parterul spitalului suport covid Movila din Ploiești. Din primele informații, doi pacienți au murit, iar alți 18 au fost evacuați.

Din primele informații, dpuă persoane sunt decedate, iar alți 18 pacienți au fost evacuați. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Cele două persoane decedate au 74 și 75 de ani.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple.

Primarul Ploieștiului, Andrei Voloșevici, susține că toți cei 18 pacienți evacuați de la Spitalul din Ploiești au fost preluați de ambulanțe, dar pentru că sunt pacienți Covid, este o problemă cu locul în care vor fi transferați, pentru că nu sunt locuri în spitale.

Despăgubiri de 1 milion de euro, cerute de rudele unui pacient ucis în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ

Mădălin Ipatie, Director Serviciul de Ambulanță Prahova a explicat că o infirmieră în vârstă de 51 de ani a suferit arsuri, la spitalul din Ploiești, după ce i-a luat foc halatul. Aceasta va fi transferată la Spitalul ”Floreasca” din Capitală.

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.

IGSU anunţă că focul, care s-a manifestat într-un salon de la parterul unei clădiri, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi, a fost lichidat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
taxa pe lux

PSD vrea taxă pe lux. „Vrei mașini scumpe, plătești în plus”

accident mortal moto sicilia

Sicilia, român de 19 ani, accident mortal cu motocicleta, pe care abia o cumpărase