in

PSD vrea taxă pe lux. „Vrei mașini scumpe, plătești în plus”

Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că social-democrații au propus unele măsuri pentru creșterea veniturilor statului. Una dintre acestea ar fi o „taxă pe lux”, despre care Grindeanu spune că e o intenție și nu o impunere în negocierile cu PNL privind programul de guvernare la capitolul economie.

PSD a făcut, la negocierile pe programul de guvernare, propuneri pentru a crește veniturile statului, printre care se numără și taxarea „luxului”, a declarat, miercuri, prim-vicepreședintele partidului Sorin Grindeanu.

„Negocierile continuă pe domenii de activitate. Prima întâlnire de astăzi a fost concentrată pe ceea ce înseamnă lipsa resurselor bugetare într-o perioadă în care statul trebuie să fie alături de cetățeni, pentru că știm, în acest moment, și vedem cu toții cum scade nivelul de trai al românilor, iar noi ne dorim să venim cu venituri în plus la bugetul de stat, nu doar să facem cheltuieli. Sigur că ne dorim să creștem salariul minim de la 1 ianuarie, să mărim pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, să mărim cu 11% punctul de pensie, iar alocațiile să fie conform legii.

Doi români, frate și soră, amenințați de mafioți să le plătească taxă din puținul pe care îl câștigau în agricultură: ”Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii!”

Pentru asta am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare pentru a crește veniturile statului. Prima dintre ele ar fi cea legată de taxarea luxului, dacă putem să îl numim așa. Toate țările civilizate au o asemenea taxare a luxului. Vrei iaht, plătești în plus. Vrei mașini de sute de mii de euro, plătești în plus. E o intenție, nu e niciun fel de impunere, este o intenție pe care noi am declarat-o astăzi, urmând să o detaliem și nu este o condiție pe care o dă PSD”, a afirmat Grindeanu la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri seara că nu i se pare normală impozitarea progesivă deoarece în România orice venit este deja impozitat, iar problema se pune „dacă vrem să penalizăm suplimentar pe cineva care a muncit în viață și a acumulat”.

El a spus că e de acord cu o asemenea măsură în cazul evaziunii fiscale, dar nu vrea ca românii care muncesc și își asună riscuri să trebuiască să plătească în plus față de ce plătesc deja către stat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
George Bologan conferinta Oradea

Ambasadorul Bologan, eliberat din funcție de Klaus Iohannis. Unde va fi trimis

incendiu spital ploiesti

Încă un spital ARDE în România. Incendiu la Spitalul Covid din Ploieşti, doi morţi