in

Mafia romilor din Lugoj, cereau taxă de protecție în Italia, arestări la Ravenna

Mandatul de arestare preventivă a fost executat și la Ravenna, unde locuiau o parte din romii care erau membri ai unui grup infracțional.

Grupul dorea să mențină controlul asupra orașului Lugoj, prin amenințări și atacuri, dar se extinsese și în Italia.

Romii au colectat taxe de protecție cu intimidare publică prin intermediul rețelelor sociale, cu prezentarea armelor și muniției și cu atacuri incendiare împotriva celor care au refuzat să plătească.

O asociație criminală bazată pe legături de familie și pe un fel de ierarhie față de lideri, pentru a menține supremația în orașul român Lugoj și a cuceri noi teritorii în străinătate folosind un număr considerabil de adepți.

Din sportiv de elită, membru în Mafia: fost olimpic român arestat sub acuzații grave de extorcare și violențe în numele Camorrei

În 28 iulie, nouă bărbați români cu domiciliul în Italia (în Rosà, în provincia Vicenza și în Ravenna) și în străinătate au fost arestați.

Este un mandat de custodie preventivă (trei în închisoare, șase arest domiciliar) semnat de judecătorul de instrucție al instanței Vicenza și executat de către carabinierii secției Rosà cu nucleul operațional al carabinierilor din Bassano del Grappa și militarii din Ravenna .

ACTUALITATEDupă doi ani de arest, Ionel Pavel, omul „mafiei din Viterbo”, a fost eliberat. Povestea închiderii discotecii pentru români din oraș VIDEO

Ancheta coordonată de parchetul Vicenza a pornit de la numeroase plângeri prezentate de o familie din Vicenza, fiind astfel posibil să se stabilească modul în care opera în Italia mafia romilor din Lugoj.

Metoda de extorcare a fost utilizată pe scară largă împotriva multor conaționali, cu domiciliul în Italia și în străinătate, de la care au obținut plata unor sume de bani pentru a le permite să rămână – fără represalii – pe teritoriile în care se stabiliseră.

Nicu Băiatu, șef al mafiei ruseşti din Italia, a fost prins la Iași și extrădat la Roma

Mandatul a afectat și alți romi – șefi și / sau membri ai asociației – ale căror cercetări, inclusiv la nivel internațional, sunt în desfășurare, potrivit https://www.ravennaedintorni.it/.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
accident feroviar

Accident feroviar în gara Feteşti. Impact devastator între două marfare, mecanicul era BĂUT

Reformă crucială a justiției în Italia, aprobată de Guvern. ”Obiectivul este de a obţine o justiţie rapidă”