in

Reformă crucială a justiției în Italia, aprobată de Guvern. ”Obiectivul este de a obţine o justiţie rapidă”

Guvernul italian a aprobat joi o reformă crucială a justiţiei care vizează accelerarea proceselor, în pofida obstacolelor ridicate de opoziţie, notează Agerpres, care citează agențiile de presă.

Ministrul justiţiei, Marta Cartabia, a explicat că numeroase amendamente, depuse în ultimele zile de partidele coaliţiei la putere, au fost retrase, fapt ce a permis prezentarea reformei în parlament.

Reforma sistemului judiciar italian, bine-cunoscut ca fiind lent şi greoi, face parte din angajamentele asumate de premierul Mario Draghi faţă de Uniunea Europeană.

Italia, certificatele COVID false, vândute pe internet cu sume între 100 și 450 de euro. ”Vor trece de orice control”

„Obiectivul este de a obţine o justiţie rapidă care să respecte durata necesară a procedurii, asigurându-se totodată că procesul nu cade în uitare”, a explicat Marta Cartabia la finalul unei şedinţe de guvern, citată de agenţia italiană de presă AGI.

Mişcarea 5 Stele, partidul populist care constituie cea mai importantă componentă a coaliţiei guvernamentale, a avertizat împotriva termenelor de prescripţie prevăzute în cadrul acestei reforme care urmăreşte accelerarea ritmului justiţiei, afirmând că ele riscă să torpileze procese importante vizând mafia.

Guvernul a subliniat că pentru infracţiunile legate de crima organizată şi mafie, terorism şi violenţa sexuală, judecătorii vor avea posibilitatea de a ordona prelungirea perioadei în care urmează să se desfăşoare procesul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Mafia romilor din Lugoj, cereau taxă de protecție în Italia, arestări la Ravenna

Agrigento, consilier local filmat în timp ce-și împușca partenerul de afaceri, arestat de carabinieri