in

Italia, certificatele COVID false, vândute pe internet cu sume între 100 și 450 de euro. ”Vor trece de orice control”

Jurnaliștii italieni trag un semnal de alarmă cu privire la certificatele COVID false, numite în Italia Green Pass”, care se vând pe internet cu sume între 100 și 450 de euro.

Certificatele COVID digitale, așa-numitele „Green Pass”, au devenit o sursă de venit pentru persoane certate cu legea. Pe Internet au început să apară anunțuri prin care se vând aceste documente în schimbul unor sume care pornesc de la 100 de euro și ajung până la 450 de euro.

Potrivit publicației Il Messaggero, citat de stiridiaspora.ro, o astfel de înșelătorie a fost depistată pe grup de Telegram, o aplicație de socializare asemănătoare cu WhatsApp. Se pare că gruparea infracțională a reușit să adune până acum pe acest grup nu mai puțin de 14.000 de membri.

IMPORTANT pentru cei care vor să obțină cetățenia română! Acum se poate comunica cu autoritățile și online

Administratorii grupului susțin că au vândut deja 1.200 de astfel de permise Green Pass în toată Italia la prețuri care diferă de la 100 de euro (120 de euro pentru versiunea pe hârtie) – pentru o singură persoană – până la 300 de euro pentru familii de 4 persoane și 450 de euro pentru cele de 6 persoane.

Vânzătorii susțin că certificatele sunt valide

„Certificatele Green Pass pe care le vindem sunt documente emise legal de sistemul sanitar europea. Sunt documente valide și nu sunt documente editate. Vor trece de orice control. Pe documente sunt prezente codurile QR activate legal și care funcționează”, spun administratorii grupului Telegram.

Aceste certificate false pot fi cumpărate cu monede virtuale, prin Paysafecard sau chiar și cu bonuri cadou de la Zalando sau Amazon.

În momentul în care jurnaliștii au încercat să ia legătura cu persoana care se ocupă de vânzarea acestor certificate, au fost întâmpinați cu mesajul „vom reveni online peste câteva ore”. Prin urmare, se pare că această înșelătoria ar fi putut fi deja descoperită, însă acesta este doar un singur grup din, cel mai probabil sutele prin se vând certificate verzi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Farmaciile din Roma asaltate de persoane care au nevoie de certificatele verzi tipărite. ”Nu suntem tipografii”

Asti, un pitbull al unității canine i-a desprins complet un picior unui polițist penitenciar