in

După doi ani de arest, Ionel Pavel, omul „mafiei din Viterbo”, a fost eliberat. Povestea închiderii discotecii pentru români din oraș VIDEO

El nu făcea parte din asociația de tip mafiot, au considerat judecătorii, care l-au eliberat din închisoare pe Ionel Pavel, omul de încredere al șefului „mafiei din Viterbo”, Ismail Rebeshi, care conducea organizația împreună cu un calabrez, Giuseppe Trovato.

Ionel Pavel, 36 de ani, este singura persoană de naționalitate română dintre cei 13 arestați ai asociației criminale italo-albaneze destructurată cu operațiunea din 25 ianuarie 2019.

După 15 luni după gratii și 9 luni de arest la domiciliu cu brățara electronică, muncitorul român acuzat de „metodă mafiotă”, la cererea apărătorului Michele Ranucci, și-a recăpătat libertatea, cu obligația de a se prezenta zilnic poliției judiciare de luni până sâmbătă de două ori pe zi la ore prestabilite.

Era 8 aprilie 2020 când Pavel a obținut revocarea arestului preventiv în închisoare, unde a rămas sub supraveghere timp de 15 luni, fiind judecat împreună cu antreprenorii din Viterbo, Manuel Pecci și Emanuele Erasmi.

Ei sunt singurii arestați în operațiune care nu au fost acuzați de asociere de tip mafiot.

Șeful asociației mafiote, Ismail Rebeshi, i-a încredințat lui Pavel sarcina de a efectua acte de intimidare sau furt, acesta fiind omul lui de încredere. dar judecătorii au sus că Pavel era doar executant, nu acționa autonom.

Judecătorii, la luarea deciziei, au subliniat, de asemenea, că „în perioada lungă în care a fost restricționat la arest la domiciliu, el nu a încercat niciodată să profite de încrederea acordată pentru a fugi și a deveni indisponibil și, într-adevăr, a intenționat să participe personal la toate audierile a procesului în care este acuzat ”.

„Aceste elemente ne permit să afirmăm că până în prezent cerința de precauție în cauză este ulterior slăbită, deși există și din cauza statutului acuzatului ca străin și a existenței probabile a legăturilor și cunoștințelor în țara de origine, România, la care ar putea dori să se întoarcă, cu fuga în consecință de la o posibilă sentință impusă la rezultatul procesului „. De aici și prevederea obligației de a prezenta de două ori pe zi la carabinieri.

Pavel Ionel, în vârstă de 36 de ani, din România, a fost arestat la 25 ianuarie 2019 în cadrul operațiunii „Erostrato” care a destructurat așa-zisa „mafie din Viterbo”, asociația mafiotă condusă de Giuseppe Trovato și Ismail Rebeshi. Pavel a ajuns acolo ca om de încredere al albanezului.

La ordinul albanezului, a studiat obiceiurile unui carabinier și i-a dat foc mașinii acestuia, apoi a participat la o tentativă de furt într-un magazin de bijuterii și i-a intimidat pe managerii discotecii pentru români Theatrò, pentru a-i convinge să nu mai deschidă localul.

„Suntem mai răi ca mafia”

Unul dintre managerii dicotecii, Ionuț Lazăr, a povestit la proces de ce nopțile de dans pentru români s-au oprit brusc: din cauza unor amenințări la care a luat parte și Pavel.

«Rebeshi ne-a contactat – a explicat el – cu amenințări. Ne-a scris că pentru aceste lucruri trebuie să-i cerem permisiunea, a spus că el era mai rău decât mafia ».

„Te fac bucăți, sunt mai rău decât mafia”, i-a spus Ismail Rebeshi victimei, care a depus mărturie în instanță, în timpul procesului muncitorului român Ionel Pavel, acuzat de atentate și extorcare agravate de metoda mafiotă.

„Unde te găsesc te tai, chiar în fața soției și a fiului tău, știu unde locuiești”. Acestea au fost amenințările de moarte ale bossului albanez Ismail Rebeshi pentru Ionuț Lazar, organizatorul discotecii pentru români la clubul de noapte Theatrò de pe Cassia Nord, închisă după amenințări.

Ionuț Lazăr, 31 de ani, de origine română, se numără printre cei care, în ciuda fricii, au denunțat.

„Punctul culminant au fost cele patru capete de miei și capul de porc atârnate la intrarea +n local, pe 10 octombrie 2017. A doua zi i-am trimis lui Rebeshi un mesaj în care i-am scris „ai câștigat, închid, discoteca este a ta”. Dar nu a fost suficient, așa cum a făcut înainte de deschidere, mi-a spus în continuare că mă va tăia”.

„Se știa că era capabil de orice și că era liderul unei bande de criminali. Așadar, într-o seară, la cel de-al unsprezecelea mesaj de amenințări în timp ce mă întorceam la Grotte Santo Stefano cu soția și fiul meu mic cu mașina, pe via Teverina, am întâlnit o patrulă de carabinieri întâmplător și le-am cerut să ne escorteze acasă „.

În instanță, în octombrie 2020, potrivit Tusciaweb.eu, Lazăr a reconstituit evenimentele care i-au zădărnicit visul antreprenoria: un contract de un an cu Theatrò, pentru două seri românești pe săptămână, în schimbul unei chirii, o investiție pe 12 mii de euro și o perspectivă de câștig de aproximativ 60 de mii de euro, având în vedere vânzarea de la deschidere, la 30 septembrie 2017, cu un câștig de 4 mii de euro.

„Deja în zilele care au precedat prima seară, Rebeshi, prin partenerul meu, ne-a transmis să nu deschidem, spunând că nu i-am cerut permisiunea și că nu putem face ceea ce vrem, și s-ar fi gândit să închidă discoteca. S-a lăudat că este foarte periculos, „mai rău decât mafia” și că nu se teme de nimeni, nici măcar de poliție și carabinieri. A doua zi dimineață am găsit duba pe care am angajat-o pentru a face publicitate și a fost parcată în fața Carabetta, distrusă.

Luni, 2 octombrie 2017, a doua seară a luat imediat o întorsătură proastă. „Rebeshi a vrut să intre, dar a fost blocat la intrare de securitate, care fusese avertizat să nu-l lase să treacă. În jurul orei două dimineața, a bătut o fată care anterior îi fusese angajată, într-o mașină din parcare. În seara următoare mașina unui alt barman care venise să lucreze cu noi a fost arsă „.

Având în vedere a treia seară de sâmbătă, 7 octombrie, au fost raportate amenințări cu moartea prin mesaje vocale: „Rebeshi a spus că Viterbo era al său, că albanezii și românii erau ai lui, că nu ar trebui să ne jucăm cu focul, amenințându-mi familia…”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Datoria publică a Italiei explodează, nou record postbelic, de 158,5% din PIB

Rareș Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban: „A pierdut ca papagalul toate ministerele importante”