in

Doi români, frate și soră, amenințați de mafioți să le plătească taxă din puținul pe care îl câștigau în agricultură: ”Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii!”

Doi frați români, un bărbat și o femeie, au trecut printr-un calvar în Trinitanapoli, regiunea Puglia, Italia, după ce au fost șantajați și amenințați de un membru al clanului mafiot Carbone, a scris La Gazzeta del Mezzogiorno. Anul trecut, când cei doi frați au ajuns la muncă în Trinitanapoli, sud-estul Italiei, s-au trezit că li se cere o taxă de protecție lunară, sub amenințarea că vor fi bătuți și alungați din localitate cu 15.000 de locuitori. De atunci a început coșmarul lor.

Vito Carbone, 26 de ani, rudă a unui membru al clanului Carbone, activ în Puglia, a mers de mai multe ori la domiciliul celor doi frați români pentru a le cere bani. Însoțit de alți patru bărbați, i-a amenințat pe români că vor fi bătuți și alungați din localitate, dacă nu cotizează cu o sumă de bani lunar.

Vito Carbone, către doi frați români, în timp ce flutura un cuțit:

”Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii! Ați venit în Italia să ne furați locurile de muncă, așa că trebuie să ne dați bani. Dacă nu, vă vom alunga din Trinitapoli.”

În iulie 2019, agresorii au intrat peste români, care refuzau să plătească. N-au găsit nici un ban, moment în care i-au luat la bătaie. Românii au plecat din Trinitanapoli, dar au făcut plângere la poliție.

Speriați de amenințări, românii au părăsit localitatea, dar au apucat să depună o plângere la carabinieri. Cazul a fost cercetat aproape un an, iar Carbone a fost găsit vinovat pe 22 iunie de Tribunalul din Foggia și va trebui să răspundă penal pentru amenințare, tentativă de extorcare și port ilegal de armă albă.

În timpul interogatoriului, Vito Carbone le-a spus oamenilor legii că le-a împrumutat bani celor doi români, bani care nu i-au fost înapoiați.

Vito Carbone devenise unul dintre șefii clanului, după moartea lui Cosimo Damiano, unchiul său. Liderul clanului mafiot ”Carbone-Gallone”, Cosimo Damiano Carbone, a fost împușcat în primăvara anului trecut, pe 14 martie, într-o răfuială cu altă grupare criminală, ”De Rosa – Miccoli – Buonarota”, a scris La Gazzeta di San Severo. Atacul a venit după ce Pietro De Rosa, unul dintre liderii cartelului rival, fusese ucis în ianuarie. Cele două grupări se luptă de mai mulți ani pentru hegemonia activităților ilicite de trafic de droguri. Giuseppe Gallone, Cosimo Damiano Carbone și Pietro De Rosa Din 2003 și până 2019, conflictele dintre clanuri din Trinitapoli au numărat 12 morți. Opt membri ai clanului Carbone-Gallone, între care și liderul Giuseppe Gallone, au fost arestați în iunie 2019.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noii sclavi din Italia: schimburi de 26 de ore la 1,5 euro pe oră. Regularizarea este un eșec

Regularizare 2020: ghid practic pentru cetățenii comunitari din Italia