in

Noii sclavi din Italia: schimburi de 26 de ore la 1,5 euro pe oră. Regularizarea este un eșec

Într-o fermă din Amantea, din zona Cosenza, lucrători din Bangladesh au fost „supuși unor ture de chiar 26 de ore cu o plată de 1,50 euro pe oră, forțați să mănânce direct pe pământ, spre deosebire de italieni, cărora le-a fost a fost permis să folosească o masă, și supuși unor condiții inumane, precum și la amenințări și insulte.”

Ancheta s-a născut tocmai pentru plângerea unuia dintre lucrători, epuizat de condițiile inumane la care a fost forțat, scrie ilparagone.it.

Secția de poliție din Paola a pus capăt exploatării lucrătorilor străini „forțați să locuiască în zece apartamente de 70 de metri pătrați, cu băi sparte și defecte”.

Au fost arestați 5 întreprinzători și doi străini care, jucând un rol de intermediar, dețineau o poziție privilegiată în cadrul companiei.

Cazul a explodat chiar acum, în timp ce este în curs regularizarea străinilor și italienilor angajați ilegal. Dar regularizarea este deja un eșec.

Amnistia dorită cu orice preț ministrul Teresa Bellanova – care a oferit începând cu 1 iunie posibilitatea angajatorilor și lucrătorilor de a depune cereri și de a începe să lucreze legal a doua zi – a ridicat imediat întrebări mari pe utilitatea sa reală, chiar și de către angajatori.

Papa Francisc vizite

Va părăsi Papa Francisc Vaticanul în acest an? În 2019 a avut un număr record de vizite în 11 ţări

Doi români, frate și soră, amenințați de mafioți să le plătească taxă din puținul pe care îl câștigau în agricultură: ”Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii!”