in

Întors din Italia după mulți ani și-a violat fetița de 13 ani și o prietenă a copilei, român de 40 de ani arestat

Două minore din Straja, în vârstă de 13 ani, agresate sexual la sfârșitul anului trecut și al căror agresor se află acum în arestul poliției, au fost incluse într-un program de consiliere psihologică la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

Bărbatul arestat este în vârstă de 40 de ani, este căsătorit și a revenit la Straja, din Italia, unde a lucrat ani de zile, spre finale anului trecut, scrie monitorulsv.ro

Conform anchetei procurorilor, în luna decembrie a anului trecut, cu ocazia zilei de aniversare a copiilor săi, bărbatul ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra unei fete de 13 ani, invitată la petrecere. În aceeași zi, 1 decembrie 2019, minora ar fi fost amenințată cu moartea dacă va povesti ceva părinților săi. Amenințările au avut efectul scontat, în sensul că minora a povestit după multă vreme prin ce a trecut. Așa se explică și de ce în acest caz s-a acționat acum, la luni bune de la comiterea presupuselor fapte.

Pentru anchetatori, detaliile și mai șocante au apărut ulterior. Din declarații și probatoriu rezultă că bărbatul de 40 de ani și-ar fi abuzat sexual și fiica, tot în vârstă de 13 ani, în perioada noiembrie 2019-ianuarie 2020.

Pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, amenințare și viol, individul a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți, în ședința de vineri, 28 august, la propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Pe 31 august, ambele minore au fost invitate la sediul DGASPC Suceava, împreună cu mamele lor, în vederea evaluării psihologice. Conform declaraților celor  două mame și ale minorelor, acestea nu doresc instituirea unei  măsuri speciale de protecție și au fost de acord cu includerea într-un program de consiliere psihologică în cadrul DGASPC Suceava. Cazul celor două minore rămâne în cercetarea organelor competente precum și în monitorizarea primăriei Straja și a Protecției Copilului Suceava”, a declarat conducerea DGASPC Suceava.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Gest impresionant al unui primar din Sicilia, a sărit în ajutorul unei familii de români testată pozitiv la Covid-19: ”Necesitatea de a ne arăta solidaridari”

Tragedie la Roma, o femeie s-a sinucis, aruncându-se de la etaj, de teamă că era infectată cu coronavirus