in

Ioan-Aurel Pop: „Este timpul, după atâta ură și hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor”

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a declarat că ”unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de „preoți cu crucea-n mână”, ca și Revoluția din decembrie 1989”.

”Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noastre, mai ales limbii și credinței”, adaugă profesorul Ioan-Aurel Pop, care punctează că ”este timpul, după atâta ură și hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor.”

”Gând la mare praznic

Legătura evidentă din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României și a românilor nu este întâmplătoare, ci este o împlinire a proniei cerești.

Identitatea națională românească nu se poate imagina și nici defini în afara limbii și credinței.

Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de „preoți cu crucea-n mână”, ca și Revoluția din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele orașelor cu prapori în frunte.

Viața noastră este credința noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voință națională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de „cel rău” și am cântat o „odă bucuriei”.

Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noastre, mai ales limbii și credinței, moștenirii clasice greco-latine și creștinismului, înseamnă a rămâne mereu noi înșine, adică români, în casa noastră numită România (vremelnic despărțită de una dintre generoasele sale încăperi, anume Moldova dintre Prut și Nistru). Este timpul, după atâta ură și hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor.

La mulți ani, români!”, este mesajul academicianului Ioan-Aurel Pop.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Infecțiile scad în Italia: astăzi 16.377 de cazuri noi și 672 de decese. „Trebuie să scadă la sub 10.000 cazuri pe zi”

Catania, o româncă de 49 de ani s-a măritat cu un bătrân italian de 90 de ani, instanța a decis anularea căsătoriei