in

Catania, o româncă de 49 de ani s-a măritat cu un bătrân italian de 90 de ani, instanța a decis anularea căsătoriei

Fenomenul mereu de actualitate al căsătoriilor fictive, încheiate de femei tinere cu vârstnici, uneori demenți, este din ce în ce mai răspândit datorită beneficiile care derivă din căsătorie în termeni economici și ereditari, inclusiv pensia de urmaș după moarte a persoanelor în vârstă. Poate de aceea fenomenul persoanelor în vârstă care se căsătoresc cu îngrijitoare mult mai tinere a atins niveluri incredibile: conform Istat, există 30.000 în 10 ani, 10% din toate căsătoriile mixte, scrie presa italiană.

Comentariul a apărut în presă în urma cazului mediatizat despre o badantă româncă de 49 de ani din Catania care a fost dată în judecată după ce s-a descoperit s-a căsătorit cu bătrânul de 90 de ani, de care avea grijă. Curtea din Catania a decis, pe 25 noiembrie, anularea căsătoriei civile dintre bătrânul de 90 de ani și îngrijitoarea română, o femeie de 49 de ani.

Sursa citată arată avocații bărbatului de 90 de ani au adus în instanță dovezi bătrânul era diagnosticat cu demență senilă cu tulburări de comportament și românca a profitat de deficiența psihică a acestuia forțându-l se căsătorească civil.

Românca a fost obligată de instanță plătească cheltuielile de judecată.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Ioan-Aurel Pop: „Este timpul, după atâta ură și hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor”

Român ars de viu la Villafranca, închisoare pe viață pentru toți cei trei inculpați