in

Iohannis îi retrage decorația lui Adrian Năstase. „Voi retrage decorațiile tuturor celor condamnați penal”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că îi va retrage decorația fostului premier Adrian Năstase, care a ispășit o pedeapsă cu închisoarea. Șeful statului a adăugat că va face acest lucru în cazul tuturor persoanelor care au fost condamnate penal.

Întrebat dacă ia în calcul retragerea decorației lui Adrian Năstase, şeful statului a răspuns: „Da. Pot să spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naționale. Am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp și veți primi lista decretelor prin care retrag aceste ordine”.

Declarația vine după ce prezența lui Adrian Năstase la recepția de Ziua Națională a României de la Cotroceni a fost criticată.

Năstase a fost invitat în baza faptului că a fost decorat cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, în 2002, iar legislația prevede că cei care au primit o astfel de decorație sunt invitați la recepțiile de 1 Decembrie.

Legislația prevede că decorația poate fi retrasă în urma unei condamnări la închisoare cu executare.

Adrian Năstase a afirmat că gestul lui Klaus Iohannis de a retrage toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale reprezintă „un gest meschin”. Fostul premier a adăugat că Iohannis ar trebui să topească, în acest caz, și toate decretele semnate de el în perioada 2000-2004.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ADIO, Atlassib! Cunoscuta firmă de transport internațional se desființează. Iată de cine va fi preluată

Român arestat la Ravenna, a încercat să fure o mașină de poliție, apoi s-a bătut cu mai mulți agenți