in

Iohannis le cere românilor din Diaspora să revină în țară: ”Să vină, să facem treabă bună și aici”

Klaus Iohannis le cere românilor din Diaspora să revină în țară. Președintele spune că locul lor e în România. ”Dacă nu ne adunăm să facem lucrurile mai bine, nu vine nimeni să le rezolve”, este cererea lui Iohannis pentru milioanele de români care se află peste hotare în căutarea unei vieți mai bune.

Președintele se dă auto-exemplu și spune că și el ar fi putut pleca din România, mai ales că este etnic german. „Eu am vrut să rămân, nu am rămas din greșeală”, spune Iohannis.

„România a ales o cale care aduce și prosperitate și securitate. Apartenența la UE și la NATO. Nu cred că România o să ajungă într-o situație dificilă. Sunt surprins că sunt politicieni care pun sub semnul întrebării aceste două alianțe. Sunt doi piloni foarte importanți pentru România viitorului. Trebuie să fim conștienți că viitorul nostru aici este, în UE și NATO, nu în altă parte. Vom fi bine apărați și de pericole care vin din alte spații, care vin cu alte abordări.

Eu sper că ei se și întorc. Trebuie să îi ținem aproape de țară. Discursul unora e să îi îndepărteze. Nu poți să accepți sub nicio formă un astfel de discurs. Sunt mulți politicieni, nu sunt singurul, mai ales în Opoziție, care se simt foarte apropiați de Diaspora. Locul celor plecați e aici, în România. Dacă nu ne adunăm să facem lucrurile mai bine, nu vine nimeni să le rezolve. Problemele noastre, ale românilor, trebuie să rezolvăm noi. Dacă cineva se întoarce, dintre cei care pleacă, e un câștig pentru România, că vine cu o experiență, care e valoroasă. Știu că unii care s-au întors că s-au simțit ținuți în afară, dar mulți au reușit. Trebuie să vedem și exemplele pozitive. Eu îi încurajez să vină să facem treabă bună și aici.

Sunt etnic german, aș fi putut să plec oricând. Eu am vrut să rămân, nu am rămas din greșeală. Am încredere în români și în națiunea română. Am încredere și m-aș bucura dacă voi reuși câțiva tineri că merită, e o țară bună. Dacă toți tinerii calificați pleacă, cine mai rezolvă problemele?”, a spus Iohannis la o întâlnire cu tinerii.

Klaus Iohannis critică ideea de a obliga medicii să rămână în România: ”O soluţie deloc chibzuită”

Iohannis: «Numărul mare de copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, de-a dreptul alarmant»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Modificările Codului Rutier italian: iată ce s-a discutat la Ambasadă cu reprezentanții instituțiilor italiene

Secretele reuşitei unei românce, make-up artist la Catania: ”Era singura variantă pe care o aveam”