Menu
in

ÎPS Teodosie a condus o procesiune religioasă pentru alungarea COVID-ului în Constanţa

După ce a negat pericolul coronavirusului, ÎPS Teodosie a trecut la slujbe pe străzi pentru alungarea virusului. Arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat în fruntea unui sobor de preoți care a efectuat o procesiune religioasă pe străzile comunei constănțene Cogealac, pentru alungarea Covid-19.

Slujba a fost realizată serile trecute, alaiul de preoți condus de ÎPS Teodosie fiind urmat și de o dubiță dotată cu boxe, prin care rugăciunea era transmisă pentru a fi auzită de toți credincioșii, scrie Replica de Constanța.
Acțiunea a avut loc la rugămintea transmisă în acest sens Arhiepiscopiei Tomisului de către Cati Hristu, primarul din Cogealac.

Nu este prima dată când reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului recurg la astfel de slujbe.

În luna iulie, o procesiune cu moaştele Sfântului Pantelimon (medic, tămăduitor, ocrotitor în molime) şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion a avut loc pe străzile Constantei. Procesiunea a fost condusă de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie alături de alţi doi preoţi. Cei trei au străbătut arterele principale ale oraşului de la malul mării într-o autoutilitară.

În luna mai a anului trecut Arhiepiscopia Tomisului a stârnit controverse prin decizia de a reface o nouă slujbă de Paşte. „Sunt dorinţe neîmplinite ale credincioşilor de a se împărtăşi la Liturghia Învierii din noaptea de Paşti şi de a duce, la casele lor, Lumina Învierii, că pe un drum simbolic al urcuşului spre Înviere”, se arată în mesajul arhiepiscopiei de la acea dată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version