in

ÎPS Teodosie îi răspunde unui român din străinătate: «E mare păcat să mergi la o biserică catolică»

ÎPS Teodosie a spus, în cadrul unei emisiuni realizate de radioul Arhiepiscopiei Tomisului, că este „mare păcat” să te rogi la o biserică catolică, scrie Adevărul.

Aflat într-un dialog cu un român stabilit în Anglia, ÎPS Teodosie a fost întrebat de acesta dacă este păcat să meargă la o biserică catolică, în contextul în care în zonă nu există nici o biserică ortodoxă. “E mare păcat”, i-a răspuns Teodosie. “Duceți-vă la o biserică greacă ortodoxă“, a adăugat ierarhul Tomisului.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Tarciziu Şerban, a reacționat în urma acestei declarații.

„Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă în străinătate, situaţia este cumva specială, întrucât mulţi catolici care ar avea nevoie şi nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserica creştină cea mai apropiată”, a afirmat Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

„În general, Biserica Ortodoxă cultivă românismul, naţionalismul şi pe bună dreptate, dar o astfel de declaraţie, atât de tranşantă, parcă merge puţin cam departe”, a menţionat purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Reacţia BOR

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susține că rugăciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susține că accesul la Dumnezeu nu poate fi blocat de „vechile ziduri” ale diferențelor teologice.

„Rugăciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură. Singurul ei țărm este Cerul, spre care ar trebui să privim toți cu aceeași încredere și recunoștință. Vechile ale diferențelor teologice nu ne pot bloca nicăieri în această lume accesul la Dumnezeu prin rugăciunea care ne înalță deasupra lor”, susține reprezentantul BOR.

Acesta spune că rugăciunea în alt spațiu decât acela al propriei confesiuni nu afectează identitatea credinței.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Omor la Verona, un român de 64 de ani și-a înjunghiat prietenul de mai multe ori, riscă să-și petreacă restul vieții în închisoare

măsuri anti-COVID italia

Italia pregăteşte noi măsuri anti-COVID. Ministrul Speranza îndeamnă populaţia să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi”