in

Italia pregăteşte noi măsuri anti-COVID. Ministrul Speranza îndeamnă populaţia să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi”

Italia s-ar putea confrunta cu noi măsuri anti-COVID pe fondul unei creșteri continue a cazurilor COVID-19 în ultimele zile, relatează agenția italiană de știri ANSA.

La 3 octombrie, Italia a înregistrat 2.844 de noi infecții, față de 2.499 de cazuri cu o zi înainte, după efectuarea a 118.932 teste, cu aproximativ 1.300 mai puține în comparație cu ziua precedentă.

Au fost înregistrate 27 de decese legate de coronavirus în Italia la 3 octombrie, în comparație cu 23 de victime din ziua precedentă.

Săptămâna viitoare, Parlamentul va dezbate propunerea premierului italian de a prelungi starea de urgenţă.

Pe fondul creşterii numărului de infectaţi cu coronavirus care a depăşit pragul de 2.500 în ultimele zile, autorităţile italiene pregătesc noi restricţii.

Guvernul anunţa până de curând că nu ia în considerare noi măsuri de restricţii, motivând că situaţia actuală nu poate fi comparată cu cea din februarie sau martie, când boala se răspândea fără control şi era dificil de găsit şi urmărit persoanele infectate.

De sâmbătă, însă, în Capitală şi în toată Regiunea Lazio, purtarea măştii în spaţiul public a devenit obligatorie.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a îndemnat populaţia să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi” pentru a ieşi complet din pandemie.

Marţi, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021. Termenul ar fi expirat la 15 octombrie.

„Recomandăm să menţineţi o linie comportamentală prudentă. Adică păstraţi distanţarea fizică, folosiţi măştile de protecţie. Spălaţi-vă pe mâini şi, mai ales, evitaţi aglomeraţia”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Prevenţie, Ministerul Sănătăţii.

Dezbaterile pe marginea unui noi decret privesc şi România. Din punct de vedere legislativ, miercuri expiră decretul cu privire la carantina obligatorie pentru persoanele care sosesc din România în Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
ÎPS Teodosie român străinătate

ÎPS Teodosie îi răspunde unui român din străinătate: «E mare păcat să mergi la o biserică catolică»

Român înjunghiat

Arezzo: Român, înjunghiat cu şurubelniţa de fiul partenerei sale. A murit în drum spre spital