in

Italian stabilit în România, renumit pentru salamurile sale: ”Sibienii au reacționat foarte bine la produsele mele”

Italian stabilit în România, renumit pentru salamurile sale: ”Sibienii au reacționat foarte bine la produsele mele”.

Italianul, care trăiește la Sibiu de zece ani, are o mare pasiune pentru gătit, moștenită de la bunicul său. În timp, plăcerea de a pregăti diverse rețete s-a transformat în ceva mai mult, și-a dorit să facă ceva care să îi poarte semnătura, scrie Turnul Sfatului.

Așa a ajuns să pregătească salamuri fără conservanți, rețetele și tehnicile le-a postat pe Tik Tok și a devenit faimos. Acum are 17.600 de urmăritori și peste 128.000 de like-uri. Povestea lui o aflați mai jos.

Italia, ADIO certificatului verde de la 1 iunie, turiștii nu mai au nevoie de vaccin sau test Covid

Italian stabilit în România, renumit pentru salamurile sale

Manuel Betto Pecori locuiește în Sibiu din 2012. Înainte de asta, a trăit în Italia, Spania și Austria. De fapt, în Italia s-a și născut, în Veneția, unde crescuse și tatăl său. Mama sa avea familia la țară, unde s-au mutat cu toții când Manuel avea doar șase ani, având ocazia să se formeze pe lângă bunicul său, „un mare mezelar și bucătar de nota 10”, care i-a insuflat pasiunea pentru bucătărie.

„Primii ani de viață i-am petrecut în oraș și, de la șase ani, m-am mutat cu familia la țară, în casa familiei din partea mamei, acolo unde am avut contact direct zilnic cu capul familiei, bunicul meu Ivo, un mare mezelar și bucătar de nota 10, care mi-a transmis pasiunea pentru bucătărie și pentru partea de carmangerie și mezeluri.

Bunicul meu era deja a treia generație din familia care avea ca meserie mezelar. Unchiul meu a fost a patra generație și eu sunt a cincea. Facem acest lucru de aproape 200 de ani”, spune italianul de 45 de ani.

manuel betto pecori salam

După 25 de ani de bucătărie, a devenit mezelar ca bunicul

Din păcate, bunicul său a murit prea devreme, iar în onoarea lui, Manuel i-a călcat pe urme, devenind întâi bucătar, apoi mezelar. „După 25 de ani de bucătărie în Italia, Spania, Austria și România și multă satisfacție adusă de această frumoasă meserie, a venit vremea să mă reprofilez. În acest moment lucrez la deschiderea unui laborator de carne procesată, mezeluri crude, uscate, maturate, gătite”, explică el.

La Sibiu a rămas după ce a venit să facă o consultanță de o săptămână la un restaurant și a rămas aici pentru că i-a plăcut orașul. Spune că localnicii sunt impresionați de produsele pe care le face și că, de fapt, totul a început în pandemie, ca o joacă.

„Sibienii au reacționat foarte bine la produsele mele pentru că fac produse naturale, fără conservanți și încerc să folosesc animale din ferme locale, crescute natural.

Am început să fac salam în pandemie, așa ca o joacă, folosind tehnica pe care mi-o aminteam din copilărie, când stăteam lângă bunicul și mă uitam cu pasiune și curiozitate la tot ce făcea.

Am început să fac salam și jambon de oaie pentru că mi se părea ciudat că avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu această carne. Am experimentat cu succes și am reușit să fac o șuncă presată de oaie, un salam de oaie și un jambon de oaie pe care l-am denumit vioara, pentru că seamănă cu instrumentul muzical”, povestește italianul.

manuel betto pecori salam

Faimos pe Tik Tok pentru video-urile cu rețete

Pentru a face mezeluri în stil italian nu este nevoie de o rețetă, ci de un sistem foarte bine pus la punct. „Noi facem aceste produse de o mie de ani și avem iubirea genetică pentru a face mâncăruri bune”, spune el. „Când lumea pe rețelele de socializare îmi cere rețete, tot timpul spun că mezelurile făcute de mine au nevoie de o rețetă dar și de tehnica de lucru. Fac produse care se conservă la 20 de grade în afara frigiderului și nu folosesc conservanți industrial.”

Vreau să fiu primul om care comercializează un salam care nu o sa aibă așa multe contraindicații pentru sănătate.

Pe Tik Tok postează rețete și le arată urmăritorilor aproape zilnic cum maturează produsele, cum crește mucegai pe ele, ce fel de mucegai este și la ce este necesar. Într-un an de zile pe Tik Tok, Manuel Betto Pecori a strâns de șase ori mai mulți urmăritori decât a strâns pe Facebook în 15 ani. „Am video-uri cu peste un milion de vizualizări și asta mă face foarte fericit, pentru că lumea mă susține în comentarii, mă încurajează și îmi mulțumește pentru sfaturi și tehnicile pe care le împărtășesc.”

sursa: Turnul Sfatului

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]
corneliu bolgarin

Italia, moare în accident rutier, la doar 24 de ani: ”Corneliu era un băiat bun, o persoană corectă și muncitor”

roman viol metrou roma

Un român a încercat să violeze o poloneză în toaleta unei stații de metrou din Roma, condamnat la peste doi ani de închisoare