in

Italia, ADIO certificatului verde de la 1 iunie, turiștii nu mai au nevoie de vaccin sau test Covid

Italia, ADIO certificatului verde de la 1 iunie, turiștii nu mai au nevoie de vaccin sau test Covid.

Vara aceasta, italienii și turiștii care decid să-și petreacă vacanța în Peninsulă vor fi scutiți de ultimele restricții împotriva Covidiei, anunță Il Sole 24 ore. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, nu va prelungi din nou ordonanța care prevede obligativitatea certificatului verde (vaccin sau tampon) pentru cei care intră în Italia, în prezent valabilă până la 31 mai.

Prin urmare, de la 1 iunie, adio certificat verde pentru cei care călătoresc în Italia. Între timp, se apropie data de 15 iunie, când ar trebui să cadă obligația de a purta mască de protecție și în cinematografe, teatre și spectacole în sală.

Dar obligația ar putea rămâne în continuare pentru transport, cel puțin pentru transportul pe distanțe lungi.

Controale masive la Rovigo, poliția fiscală a descoperit 100 de români care primeau ilegal PENSIA DE CETĂȚENIE

Italia, ADIO certificatului verde de la 1 iunie

Prima simplificare pentru turiști și pentru toți cei care sosesc în țara noastră a fost deja făcută la sfârșitul lunii aprilie, când ministrul Speranza a anulat obligația de a completa formularul de localizare a pasagerilor (Plf), documentul introdus în vara anului 2021 pentru a reglementa plecările.

Plf-ul trebuia să conțină toate informațiile necesare pentru a localiza călătorul în cazul unei posibile infecții cu Covid în timpul călătoriei.

Cu toate acestea, ministrul Speranza a prelungit până la 31 mai obligația de a deține permisul verde de bază, care se obține cu vaccinarea, dar și cu un tampon negativ.

Acum, ideea este de a elimina și această ultimă cerință de la 1 iunie, renunțând la o nouă prelungire, pentru a favoriza reluarea turismului, care intră în aceste săptămâni în plin sezon, nu doar cu orașele de artă pline, ci și cu primele stațiuni de vacanță care vor fi luate cu asalt în curând.

Certificatul verde a fost eliminat în majoritatea țărilor UE

Certificatul digital Covid este în continuare obligatoriu pentru a intra în Germania, Franța, Spania și Portugalia. Însă majoritatea țărilor UE au ridicat în prezent restricțiile împotriva Covidei. Pentru a intra în Danemarca, Norvegia, Suedia, Irlanda, Croația, Croația, Slovenia, Austria, Grecia, Țările de Jos, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Islanda, Elveția, Luxemburg, călătorii nu mai trebuie să prezinte dovada vaccinării, a recuperării de la Covid sau a unui test negativ.

Fără măști în cinematografe și teatre de la jumătatea lunii iunie

În plus, la 15 iunie, după cum s-a menționat mai sus, obligația de a purta o mască de protecție ar trebui să cadă și în majoritatea locurilor în care această obligație încă există: cinematografe, teatre și spectacole în sală. Obligația ar putea rămâne în continuare pentru transport, cel puțin pentru transportul pe distanțe lungi, cum ar fi trenurile și avioanele de mare viteză. La fel cum ar trebui să rămână în spitale și cămine de bătrâni.

Dacă, de la 1 mai, măștile nu mai sunt obligatorii în baruri, restaurante și stadioane, ele vor fi în continuare obligatorii în sălile de clasă până la sfârșitul anului școlar și, prin urmare, și la examenele de liceu și de clasa a opta. Dorința ministerului este ca următorul an școlar, în septembrie, să înceapă fără mascați.

Mai nesigură este situația din locurile de muncă private, unde protocolul de siguranță anti-Covid, care prevede obligativitatea purtării unei măști în mediile comune, a fost prelungit până la 30 iunie. Protocolul va trebui să fie actualizat la sfârșitul lunii.

Partenerii sociali, de comun acord cu guvernul, vor trebui să decidă dacă să extindă obligația sau să se adapteze, de exemplu, la normele în vigoare în birourile publice, unde utilizarea măștilor FFP2 este doar recomandată.

surse: Il Sole 24 ore

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Bergamo, îngrijitoare română trimisă în judecată: „Peste 50 de mii de euro scoși din contul bătrânei”

dosare pensie internationale

Dosarele de pensie internaționale: ”Românii așteaptă și peste un an pentru a primi drepturile financiare cuvenite”. Interpelare parlamentară