in

Italiancă însărcinată, în vizită în România, înjunghiată în casa iubitului de cumnata beată

O tânără în vârstă de 25 de ani, cetăţean italian, a ajuns în stare foarte gravă, ieri după-amiază, la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi, transportată cu un elicopter SMURD, cu plăgi tăiate la nivelul braţelor, dar şi cu un cuţit înfipt la propriu în spate în urma unei agresiuni petrecute la Frătăuţii Noi, în județul Suceava.. Autoarea agresiunii este tot o femeie, din Frătăuţi, sora concubinului italiencei.

Din primele date rezultă că italianca venise la Frătăuţii Noi, la domiciliul lui Marcel Ştefan Pleşca, care este iubitul său. Italianca a venit şi împreună cu cei doi copii ai lor, unul de 3 ani şi unul de 1 an şi jumătate, şi este însărcinată din nou, în luna a patra, scrie Monitorul de Suceava.

La ora agresiunii, în jur de 14.00, în locuinţă se aflau cele două femei, care au avut un conflict spontan. Ce se mai ştie cert este că agresoarea, Petronela Pleşca, sora concubinului italiencei, era în stare avansată de ebrietate. Aceasta a pus mâna pe un cuţit şi a lovit-o în mai multe rânduri pe victimă. Italianca s-a apărat cu braţele, suferind tăieturile amintite, însă una dintre lovituri a fost puternică, în zona cervicală. Lovitura a fost atât de puternică încât lama cuţitului s-a rupt şi a rămas înfiptă adânc în zona cervicală. Lama nu a fost extrasă din spate de către medici, conform procedurii standard în astfel de cazuri.

Poliţiştii ajunşi primii la faţa locului au găsit scene de coşmar: tânăra înjunghiată era în curtea casei, plină de sânge şi îşi ţinea aproape, disperată, cei doi copii. Agresoarea a fost găsită ulterior ascunsă într-o livadă, poliţiştii găsind asupra ei mânerul cuţitului. Aceasta nu a putut da o explicaţie coerentă pentru ce a făcut.

Ulterior, la faţa locului au intervenit şi medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Aceştia au găsit victima în stare gravă, cu corpul străin rămas în zona cervicală, astfel că medicul de la Rădăuţi a solicitat intervenţia de urgenţă a echipajului SMURD cu elicopter.

Medicul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, a declarat că pacienta a fost stabilizată şi transferată la Iaşi cu elicopterul, fiind în stare stabilă. Deşi stabilizată, starea victimei era gravă, iar aceasta se afla încă în pericol de a-şi pierde viaţa.

Petronela Pleşca, tânăra acuzată de cumplita agresiune, are 29 de ani şi a fost condamnată pentru o faptă de tâlhărie, pedeapsa aplicată fiind suspendată condiţionat, cu impunerea unui termen de încercare.

După ancheta iniţială a primilor poliţişti care au ajuns la faţa locului, cercetările au fost preluate de judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, care urmau să încadreze fapta, cel mai probabil la tentativă de omor.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

20.000 de români în tribune la meciul România – Germania de la Bologna, pentru semifinalele Euro2019

România, departe de civilizație: doar jumătate din populaţia ţării are canalizare