in

Jandarmeria se pregăteşte de revolte: cumpără echipamente de reprimare

Guvernanţii se tem că s-ar putea confrunta cu revolte de masă din partea românilor sărăciţi peste măsură. Acesta ar putea fi motivul pentru care Jandarmeria vrea să îşi cumpere echipamente de reprimare a unor astfel de acţiuni în valoare de 42 de milioane de lei.

Jandarmeria a anunţat pe site-ul www.e-licitaţie.ro că vrea să achiziţioneze zece mii de căşti de protecţie, grenade fumigene, lacrimogene, peste 700 de pistoale mitralieră, puşti, pulverizatoare şi peste 4 milioane şi jumătate de cartuşe. Data prevăzută pentru încheierea unui contract în acest scop este 1 martie, iar plata se va face prin virament de la bugetul de stat. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Teodorescu, a declarat că lista se încadrează în programul de achiziţii al Jandarmeriei Române şi că denumirea „echipamente de reprimare a revoltelor” reprezintă o sintagmă generică folosită în astfel de cazuri.

Teodorescu a mai spus că anunţul publicat pe site-ul de licitaţii este doar unul de intenţie, impus prin lege, dar că nu creează autorităţii care îl publică obligaţia de a face achiziţia.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nu ar trebui să ne mire faptul că autorităţile au început să se pregătească pentru eventuale mişcări de stradă, având în vedere situaţia din România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Wiliam Brînză: Diaspora decisiva la alegeri

Grigoriu trage un semnal de alarmă