in

Wiliam Brînză: Diaspora decisiva la alegeri

Deputatul Wiliam Brânză, şeful PDL diaspora, a declarat, pe 28 ianuarie, potrivit Mediafax, că „marea bătălie” pe legea privind votul prin corespondenţă se va da la prezidenţiale, deputatul PDL prognozând că „de acum înainte numai datorită diasporei se vor câştiga alegerile”.William Brînză, Traian Băsescu şi mai mulţi susţinători din Italia

„Marea bătălie pe această lege se va da la prezidenţiale pentru că, dacă verificaţi, prezidenţialele din 1996 până în 2009 au fost la milimetru, cu excepţia lui 2000, când au fost domnul preşedinte Iliescu cu domnul preşedinte Vadim. Dar în rest, diferenţa a fost extraordinar de mică. Iar anul trecut diferenţa a făcut-o diaspora, iar câteva sute de mii de voturi din diaspora în favoarea unuia sau a altuia dintre candidaţi a însemnat câştigarea alegerilor. Iar de acum înainte vă spun că numai datorită diasporei se vor câştiga alegerile”, a spus şeful PDL Diaspora, William Brînză, într-o declaraţie făcută la o dezbatere de la MAE.

William Brînză a mai spus că legea trebuie votată cel mai târziu până în primăvara anului viitor, în caz contrar ea neputând fi folosită pentru alegerile legislative din 2012.

El a explicat şi paşii procedurali care urmează în privinţa acestei legi: „MAE până diseară (când au expirat cele 30 de zile – n.r.) practic aşteaptă ultimele pozitii ale românilor din străinătate, atât ale ONG-urilor cât şi pe cele ale altor actori politici, partide parlamentare si neparlamentare, pentru că aşa cum aţi văzut, MAE a dat dovadă de o totală deschidere.

După ce totul se va termina în bucătăria MAE, ea va intra în procedură la Senat, va intra la comisiile parlamentare, Biroul Permanent al Senatului îl va distribui la comisii, din punctul meu de vedere trebuie neapărat să intre la Comisia de Politică Externă, trebuie să intre la Comisia juridică şi cred că la comisia şi de Apărare pentru că aţi văzut că s-a pus foarte mult aici accentul pe securizarea votului. Se va da un vot în plenul Senatului, apoi se va veni la Cameră, unde Biroul Permanent al Camerei Deputatilor o va distribui sau o va redistribui la comisiile abilitate”, a explicat Brînză referitor la procedura prin care va trece legea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia susţine necondiţionat intrarea României în Schengen

Jandarmeria se pregăteşte de revolte: cumpără echipamente de reprimare