in

Klaus Iohannis, validat ca preşedinte de Curtea Constituţională: „Vă asigur că am înţeles votul românilor”

Curtea Constituţională a adoptat, vineri, hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii lui Klaus Iohannis funcţia de preşedinte al României.

În cadrul ceremoniei, la care a participat şi Traian Băsescu, Klaus Iohannis a primit actul de validare a rezultatului alegerilor. ”Voi fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei. Voi demonstra ce am vrut să spun când m-am prezent în faţa electoratului cu afirmaţia « Vreau să reconectez preşedintele României la Constituţie»”, a spus Iohannis, conform Mediafax.

In opinia sa, preşedintele trebuie să inspire naţiunea şi să devină un etalon al societăţii, prin comportamentul său public.

„Acum, după 25 de ani de la Revoluţie, se încheie o etapă şi iată românii prin votul lor au spus foarte clar: «Stop şi de la capăt»”, a spus Iohannis.

”A fost un vot puternic şi foarte clar. Îi asigur pe toţi că l-am înţeles. Se poate construi o Românie prosperă şi puternică, dar nu se poate nici de azi pe mâine, nici peste noapte. Vom construi România lucrului bine făcut în timp şi pas cu pas”, a mai spus preşedintele ales.

Traian Băsescu a spus: ”Nu aş fi vrut ca la sfârşitul mandatului meu stânga să domine toate instituţiile statului. Scorul din alegeri arată că las moştenire o ţară care are opţiuni de dreapta sau de centru-dreapta”.

”Vă doresc, domnule preşedinte ales, ca după primul mandat să nu fiţi în banca din stânga, ci tot în cea din dreapta

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„1000 de euro pentru FIECARE român care nu a reușit să voteze”

Educație pe internet: Legea învățământului din România s-a modificat, se înființează școala „la distanță” pentru copiii din diaspora