in

Le-a dispărut de 6 ani copilul, fără urmă: ”Procurorul mi-a zis că fata trăiește, este în Italia și nu vrea să vină acasă”

S-au împlinit sase ani de când Adriana Motas, atunci de 17 ani, din comuna Ciocani, a dispărut fără urmă. Procurorii nu reusesc să solutioneze ancheta de omor care s-a deschis în acest caz, în care principalul suspect a fost Octavian Marcu, un cunoscut chirurg bârlădean. Părintii fetei sunt convinsi că ea trăieste, tatăl acesteia fiind aproape sigur că medicul a pasat-o pe fată la niste interlopi moldoveni care au dus-o în Italia la produs, scrie vremeanoua.ro.

„Mie mi-a zâmbit procurorul sef când m-a văzut. Mi-a zis că fata trăieste, este în Italia si nu vrea să vină acasă. Nu mi-a spus unde este, că a zis că-i stric ancheta”, a spus Costel Motas, tatăl elevei dispărute. Disparitia ei este cercetată de procurorul Sorin Armeanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui (PT Vaslui) , care nu a vrut să comenteze nimic despre dosar, fiind în plină anchetă.

Pe 5 martie 2013, Adriana Motas, pe atunci elevă în clasa a X-a a Liceului “Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, a dispărut în timpul unei pauze, după ce a fost luată cu masina din fata scolii de Octavian Marcu, un cunoscut medic chirurg din oras, care avea de peste doi ani o relatie extraconjugală cu minora. Nimeni nu a mai văzut-o de atunci pe Adriana Motas, iar ancheta pe care procurorii din Vaslui au deschis-o în acest caz este departe de a spune ce s-a întâmplat cu adolescenta, dacă mai trăieste sau a fost ucisă asa cum se suspectează.

Procurorul criminalist clasează dosarul, judecătorii cer după patru ani redeschiderea lui!

La un an după disparitia elevei, procurorul criminalist Alice Ruja a clasat cauza, sustinând că nu există indicii de omor, însă judecătorii Tribunalului Vaslui au decis acum mai bine de doi ani, reluarea anchetei si completarea urmăririi penale, arătând că la dosar nu există nicio probă concretă care să sustină ipoteza că minora ar mai fi în viată. În prezent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui fac cercetări sub aspectul săvârsirii infractiunii de omor. Ancheta este condusă de însusi prim procrurorul PT Vaslui, Sorin Armeanu, În plus, judecătorii au trasat si o serie de recomandări anchetatorilor, inclusiv să desfăsoare activităti de căutare într-un baraj, unde medicul a fost reperat, conform GPS-ului de la masină, de mai multe ori în ziua disparitiei elevei. La mai bine de doi ani de la reluarea anchetei, procurorii din Vaslui sunt în acelasi stadiu oficial: “Nu vă pot spune nimic. Se fac cercetări. Ancheta este încă în curs de desfăsurare”, ne-a spus prim procurorul Sorin Armeanu.

Tatăl fetei este convins că fiica sa trăieste si o asteaptă acasă!

În tot acest timp, familia Adrianei Motas încearcă în zadar să afle ce s-a întâmplat cu fiica lor. Mama fetei este plecată de ani de zile în Italia unde munceste ca badantă pentru a putea să plătească avocati pentru a impulsiona ancheta. Zeci de memorii au înaintat părintii de când le-a dispărut fiica, zeci de drumuri făcute la Politie, Parchetul Bârlad, Vaslui si cel General, dar aud mereu acelasi răspuns: “Se fac cercetări”.

“Am fost în toamna anului trecut la prim procuror la Vaslui să întrebăm de dosar si când am intrat acesta a zâmbit când ne-a văzut. Si l-am întrebat << De ce râdeti??>> A spus că fata este în viată, este în Italia într-o zonă unde se plimbă de colo colo, dar nu vrea să vină acasă, a zis că vine ea singură, dar nu acum. Am cerut să-mi dea un indiciu, să-mi spună zona unde este ca să îmi aduc acasă copilul, iar el mi-a zis că nu poate, pentru că îi stricăm ancheta. Mi-a spus că dosarul a fost la Iasi, că sunt de făcut mai multe completări la el. De sase ani o astept… Eu am credintă în Dumnezeu si eu nu cred că este moartă. Cred că este sechestrată undeva. Eu asa simt în inima mea, că fata mea trăieste. Simt că doctorul a vândut-o la niste moldoveni, că aia sunt cei mai scârbosi. Eu cu sotia mea am si divortat de necazul acesta.”, a spus Costel Motas, tatăl fetei dispărute.

Vă reamintim că după ultimul memoriu înaintat de mama Adrianei Motas Parchetului General, dosarul privind disparitia a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi pentru verificări. După mai multe luni, conducerea PCA Iasi a retrimis dosarul la Vaslui recomandând procurorilor să finalizeze urmărirea penală până la începutul anului 2017. A trecut mai bine de doi ani si dosarul este tot nesolutionat.

Medicul Octavian Marcu, chirurg în cadrul spitalului din Bârlad, a ajuns în cercul suspectilor, după ce a dat declaratii contradictorii în acest caz si a picat testarea poligraf.  Doctorul Octavian Marcu a picat întrebarea referitoare la omor, constatându-se că a avut comportament simulat. Audiat pe parcursul unei nopti întregi, chirurgul Marcu declarase că a avut de gând să plătească pe cineva pentru a scăpa de fată, care îi ceruse 3500 de lei ca să nu divulge relatia dintre ei, însă nu si-a dus planul la îndeplinire.

Ulterior a sustinut că, după ce a luat fata de la scoală, a predat-o, la iesirea din Bârlad, la trei indivizi care aveau un BMW negru. Întrebat de anchetatori dacă stie unde este fata, doctorul Marcu a declarat că nu poate să spună, că nu se mai poate face nimic pentru ea. Ulterior, a revenit asupra tuturor declaratiilor, spunând că a fabulat si nimic din ceea ce a afirmat nu este adevărat, motivând că este labil psihic! Fără prea multe explicatii, doctorul Marcu a fost scos din cercul de suspecti odată cu solutia de clasare din 2014. Doctorul a cunoscut-o pe Adriana Motas în 2012, pe când avea doar 15 ani, fiindu-i pacientă. În timpul audierilor, a declarat procurorilor că a început să întrețină relatii sexuale cu minora un an mai târziu, după ce a operat-o de apendicită.

Româncă dispărută în Italia, de 9 ani de zile familia nu mai știe nimic de ea

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CEC va deschide agenții în străinătate. Teodorovici: ”Românii vor putea trimite bani fără comisioane”

O româncă din Italia își caută fratele, se gândește zi și noapte la el: ”Mamei îi este jenă să-l caute”