in

O româncă din Italia își caută fratele, se gândește zi și noapte la el: ”Mamei îi este jenă să-l caute”

Violeta Palaloga, din Bârlad, care de 14 ani este plecată în Italia, se usucă pe picioare, de supărare pentru că nu-si poate strânge în brate fratele. Nu-l cunoaste, a aflat despre el când ea avea 13 ani, fratele provenind dintr-o căsătorie anterioară a mamei ei. După ce l-a născut l-a abandonat la orfelinat din motive de sănătate, apoi s-a recăsătorit si a avut alti copii cu sotul ei. Fata, Violeta, se gândeste zi si noapte la fratele ei, Nicolae, pe care nu l-a văzut niciodată și a solicitat ajutorul publicației Vremea Nouă, pentru a da de urma lui.

Violeta Palaloga, se află de 14 ani în Italia, dar nu îsi mai găseste linistea. Aceasta face un apel disperat către bârlădeni si nu numai. Îsi doreste ca întreaga sa poveste, despre fratele pe care nu-l cunoaste si pe care vrea din tot sufletul să-l întâlnească, să fie cunoscută de români care să o ajute. Iată povestea, spusă cu ochii în lacrimi de Violeta Palaloga.

„As dori să mă ajutati să-mi găsesc fratele, pe Nicolae Susanu, născut la 31.12.1974 la Maternitatea din Bârlad, medic fiind Aurel Ionescu Motet. Mama mea, Ileana Susanu (asa a fost înregistrată la nastere), s-a născut pe 11 iulie 1955 si este din Bârlad.

Nicolae a fost lăsat la orfelinat la Bârlad încă de la nastere, din motive de sănătate, cum mi-a spus mai târziu mama. Ea avea probleme de sănătate, iar după nastere a fost transferată la Tulghes, pentru pentru cure pulmonare, având TBC.

Când copilul a ajuns la 14 ani, mama a primit acasă, o carte postală, care preciza ”D-na Palaloga, sunteti invitată la Evidenta Populatiei, pentru a recunoaste pe fiul, Susanu Nicolae, pentru intrarea în posesia cărtii de identitate”. Tatăl meu a fost de acord să-l treacă pe numele lui, spunând că stia că ea are un copil din flori si a zis că unde mănâncă patru poate să mănânce si cinci. Dar nu a mai reusit să-l treacă pe numele lui. Nu stiu ce s-a întâmplat!

Eu am venit acum câteva luni acasă si am tot întrebat pe tata de ce nu-l caută, iar el a zis că mamei îi este jenă să-l caute, că nu stie cum să îi explice de ce nu l-a crescut. Mama săraca ar vrea să-l vadă, să stie de el, dar pur si simplu simt că îi este rusine că l-a abandonat. Mama mea este o femeie simplă. Nu cred că fratele meu s-ar supăra dacă ar sti că îl caut. Îmi doresc din tot sufletul să-l stiu, să-l cunosc. Dacă mă poate ajuta cineva, dacă îl cunoaste cineva… „, a încheiat apelul în lacrimi Violeta Palaloga.

Aceasta ne-a precizat că era în clasa a VII-a când a văzut cartea postală de la Evidenta Populatiei si a fost uimită că mai are un frate. A scris încă de atunci o scrisoare cu povestea fratelui ei si că ar vrea să-l vadă, cerând autoritătilor să o ajute să dea de el, dar a găsit tatăl ei scrisoarea si nu a lăsat-o să o trimită, pe motiv că mama ei nu doreste să îl vadă.

„Mă macină de atunci, de când aveam, 12-13 ani, gândul că am un frate si eu nu stiu de el si el de mine. Ajutati-mă vă rog să îl găsesc”, a mai spus Violeta.

Dacă stie cineva despre Nicolae Susanu, care acum are 44 de ani împliniti în noaptea de Anul Nou, vă rugăm să contactati la redactia ziaruluiprin e-mail  [email protected] sau la telefon 0235/310000.

Le-a dispărut de 6 ani copilul, fără urmă: ”Procurorul mi-a zis că fata trăiește, este în Italia și nu vrea să vină acasă”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Le-a dispărut de 6 ani copilul, fără urmă: ”Procurorul mi-a zis că fata trăiește, este în Italia și nu vrea să vină acasă”

Ai domiciliul în Italia dar vrei să știi dacă mai figurezi în România la vreo secție de vot? Iată cum poți afla!