in

Legile nescrise ale Mafiei din România. Interlopii nu au voie să le încalce

Mafiile îşi impun propriile coduri şi reguli, iar membrii acestor grupări au grijă să le respecte cu stricteţe. În ultimii ani, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au reţinut membri ai celor mai puternice clanuri mafiote, cum ar fi cel al Sportivilor, Cordunenilor, Caran şi al Cămătarilor, iar din discuţiile cu aceştia, anchetatorii au aflat care sunt legile după care interlopii îşi ghidează activităţile, relatează evz.ro. „Biblia” interlopilor români are ca sursă de inspiraţie codul Mafiei italiene.

Legea 1 – Cooperare cu Poliţia

În fiecare judeţ este desemnat un lider care trebuie să ţină legătura cu Poliţia. Acesta face schimb de informaţii cu oamenii legii în momentul când au loc incidente în oraş pentru a linişti lucrurile rapid.În schimb, autorităţile trebuie să împiedice vărsările de sânge dintre găşti.

Legea 2 – Ucigaşul unui interlop va fi judecat de Mafie

Nimeni nu are voie să se răzbune pe cont propriu.

Legea 3 – Mama trebuie iubită

Obligaţia interlopilor este să-şi ţină mama aproape şi să aibă grijă de ea. Cazul Cămătarilor evidenţiază cel mai clar acest lucru. Nuţu şi Sile Cămătaru (foto) erau luaţi la întrebări doar de către mama lor.

Legea 4 – Să se facă şi lucruri bune

Alături de traficul de carne vie, droguri, execuţii şi furturi, un interlop trebuie să-şi spele păcatele şi să facă şi lucruri de bine. Din acest motiv, mulţi interlopi merg la biserică destul de des sau realizează donaţii importante oferite bisericii.

Legea 5 – Alegerea unui lider

Dacă fostul lider moare, se întâlnesc liderii locali care aleg pe cineva dintre ei care să-i reprezinte.

Legea 6 – Omerta, tăcerea e de aur

Cei care sunt „pârâcioşi” sunt pedepsiţi automat de membrii clanurilor. Din acest motiv, locotenenţii unor lideri preferă să facă închisoare decât să ajungă la o înţelegere cu procurorii.

Legea 7 – Din mafie nu poţi demisiona

Membrii clanurilor nu sunt lăsaţi să renunţe la „familie”, pentru simplu motiv că astfel nu mai pot fi controlaţi de către lideri. În plus, reprezintă un risc ca faptele lor să ajungă la urechea procurorilor.

Legea 8 – Împărţirea teritoriului

În cadrul consiliilor purtate de liderii clanurilor, fiecare grupare primeşte un teritoriu de acţiune, dar şi permisiunea de a desfăşura un anumit tip de infracţiuni. În cazul în care un clan doreşte să facă şi trafic cu droguri, alături de prostituţie, trebuie să ceară acordul consiliului.

Legea 9 – La bătrâneţe vine şi legalizarea operaţiunilor

După ce trec de 50 de ani, mafioţii încearcă să-şi legalizeze afacerile. În loc de trafic cu carne vie şi taxe de protecţie, deschid baruri, restaurante, firme de securitate şi săli de fitness.

Legea 10 – Alunecarea către alte femei

Amantele sunt o prezenţă obligatorie în „arsenalul” unui mafiot. Interlopii trebuie să iubească fiecare femeie cu care se culcă, deci şi pe soţii şi pe amante. „Vreau să ştie că le-am iubit şi nu am făcut-o în perversitate, ci am fost sincer”, a trecut în testamentul său Marian Ivan, un interlop din Galaţi.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătrână moartă după jaf, unul dintre vinovaţi condamnat la 16 ani

A ucis o prostituată româncă: declarat nebun. Achitat pentru incapacitate psihologică