in

A ucis o prostituată româncă: declarat nebun. Achitat pentru incapacitate psihologică

Luca D’Alessandro, de 22 de ani, din Chieti, a strangulat-o pe Silvia Elena Mînăstireanu, 20 de ani, în noaptea dintre 23 şi 24 decembrie 2011 într-o locuinţă din Francavilla al Mare (provincia Chieti), unde cei doi consumaseră un raport sexual.

Sentinţa a fost emisă pe 16 aprilie de judecătorul pentru audieri preliminare de la Tribunalul din Chieti, Antonella Redaelli, în procesul cu procedură abreviată.

Şi acuzarea, reprezentată în sală de procurorul şef din Chieti Pietro Mennini, a cerut achitarea. Tânărului, care suferă de o gravă patologie psihiatrică şi care deja de mai mult timp se află în spitalul psihiatric din Aversa, judecătorul i-a aplicat măsura de siguranţă de internare într-un spital psihiatric judiciar timp de 15 ani. Potrivit rezultatelor expertizei medicale din oficiu, dispusă de judecătorul pentru audieri preliminare şi efectuată de psihiatrul Raffaele De Leonardis, tânărul nu era în deplinătatea facultăţilor mintale la momentul omorului.

Asupra cauzelor nu a existat niciodată certitudine: se credea că tânărul, după ce a consumat un raport sexual, voia să rămână în continuare în compania fetei şi la refuzul acesteia situaţia degenerat.

Corpul fără viaţă al româncei a fost găsit în ajunul Crăciunului. Tânăra prezenta urme evidente de strangulare. Poliţiştii au intrat cu forţa în apartamentul tinerei, spărgând uşa, după ce au fost chemaţi de către mătuşa româncei, care locuia în acelaşi bloc, îngrijorată că fata nu răspundea la telefon şi nici când a sunat la uşă.Mai mult, vecinii au fost alertaţi şi de lătratul câinelui fetei, încuiat pe balcon. Anchetorii au controlat ultimele telefoane pe care Elena Mînăstireanu le-a dat şi, astfel, au ajuns la Luca D’Alessandro.

Auzea voci

La momentul faptelor, el avea 18 ani. Luca D’Alessandro, elev din Filippone, a cunoscut-o pe Silvia Elena Mînăstireanu, blondă cu ochi albaştri, într-un apartament la Francavilla. Nu a ucis-o din gelozie. La trei ani după crimă s-a descoperit că Luca era schizofrenic. Auzea voci, a explicat unul dintre numeroşii experţi care l-au consultat. Voci misterioase care îl transformau dintr-un băiat vesel şi expansiv într-o persoană violentă şi ucigaşă.

Astfel potrivit apărării, Luca, care a împlinit 22 de ani pe 25 ianuarie, nu era în deplinătatea facultăţilor mintale când a strangulat-o pe fata blondă şi româncă. Chiar şi expertul nominalizat de judecător gândeşte astfel: nu este inculpabil, nu este judecabil, trebuie să fie achitat. Potrivit expertului Raffaelle De Leonardis, tânărul din Filippone încă este periculos din punct de vedere social: trece de la o stare de concentrare la o stare de confuzie totală în mod intermitent. Victima ar fi avut 24 de ani

Însă rudele Silviei Elena nu gândesc astfel. La şedinţa din 19 februarie, avocatul părţii civile s-a prezentat cu o fotografie foarte deosebită. Avocata Monica Passamonti a scos din servieta sa imaginea unui mormânt cu şase lumânări, un nume de femeie şi două date: 8 iulie 1991 – 23 decembrie 2011. Silvia Elena este îngropată în România. Şi avocata afirmă: «Toţi se preocupă de sănătatea inculpatului dar nimeni nu se gândeşte la această fată care astăzi ar fi avut 24 de ani şi o viaţă întreagă în faţa ei».

Potrivit consultantului părţii civile şi a expertului numit de procuratură, Luca ar fi numai semiinfirm mintal, parţial capabil să înţeleagă şi să vrea, judecabil şi condamnabil, deşi cu o pedeapsă redusă din cauza stării sale de sănătate. Care însă, în acea zi blestemată, nu l-a împiedicat să pună în scenă şi un fals jaf, făcând să dispară din apartamentul escortei, trei celulare, mulţi bani şi două paşapoarte, cel al Elenei şi celalălat al căţelului ei. Se gândea că va scăpa basma curată când a ascuns totul în casa bunicii din Francavilla.

Era la casa bunicilor, nu departe de locul crimei, când carabinierii l-au arestat cu acuzaţia de omor şi jaf agravat. La el s-a ajuns la încheierea unei anchete fulger, cu ajutorul listei apelurilor telefonice. În posesia sa au fost găsite obiecte şi documente ale victimei, printre care trei celulare, o legătură de chei şi două paşapoarte dintre care unul aparţinând tinerei românce şi celălalt iubitului ei căţel, împreună cu 1.400 de euro şi valută mexicană.

Prostituată româncă ucisă la Verona, cadavrul a fost găsit într-o benzinărie

Prostituată româncă de 26 de ani, ucisă și „crucificată” sub un pod, la Florența

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Legile nescrise ale Mafiei din România. Interlopii nu au voie să le încalce

Italian în România: «M-am integrat perfect». Luca Militello, director al primului centru cardiovascular din România