in

Ludovic Orban: În țară au intrat peste 1,7 milioane de români din străinătate

Premierul Ludovic Orban a vorbit, la Digi 24, despre cozile formate la vama Nădlac și despre numărul românilor intrați în țară de la începerea pandemiei.

Orban a spus că nu a fost vina guvernului român sau a vameșilor care au muncit foarte mult ci au fost mai multe probleme care au condus la acele cozi la intrarea în țară pe a punctul de la Nădlac:

„N-am datele la zi, până la dată de 1 iunie, din 26 februarie, când a apărut primul caz, în România au intrat numai cetățeni români, peste 1,7 milioane de români

Cozile au apărut în câteva situații. Ungaria a luat decizia de a permite tranzitul fără restricții pe o perioadă de 24 de ore recent, ei permiteau tranzitul doar în anumite intervale orare”. Nici nu erau direcționați, că noi am mărit numărul punctelor de frontieră. Veneau numai pe Nădlac și pe Borș

Aglomerația în vămi a început atunci când s-a decis carantinarea la domiciliu: Când îți vin 1000 de mașini în jumate de oră, n-ai ce face. Am renunțat la formularul pentru DSP, a rămas doar formularul pentru Poliția de Frontieră. Mulți nu înțelegeau să-l completeze și erau asistați de polițiști.”, a declarat Orban, potrivit HotNews.ro.

Curtea Constituţională a României (CCR), a declarat, joi, ca fiind neconstituţională măsura carantinei în cazul persoanelor care vin în ţară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dezastru în Varese, cade o cornișă de 73 metri și ucide o femeie de 38 de ani și doi copii – VIDEO

Focarul de coronavirus de la Mondragone, 14 români locuiesc acolo, niciunul nu a fost testat pozitiv