in

Focarul de coronavirus de la Mondragone, 14 români locuiesc acolo, niciunul nu a fost testat pozitiv

Un focar de coronavirus în localitatea Mondragone, din provincia Caserta (Campania), a pus autoritățile italiene pe jar. Cinci blocuri cu cirac 600 de locatari, majoritatea străini, în special români și bulgari, au fost înconjurate de armată. A fost depistat în urmă cu câteva zile un focar de Covid-19 care a implicat mai mulți cetățeni bulgari prezenți în zonă. Au fost efectuate aproape 600 de teste, dintre care 49 au fost pozitive.

14 cetățeni români locuiesc în complexul din Mondragone, pentru care a fost instituită măsura carantinei și unde a fost trimisă Armata, informează joi seară MAE. Potrivit autorităților italiene însă, ”nu există la acest moment o confirmare în privința existenței unor cetățeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presă referitoare la situația unor cetățeni români aflați în imobile supuse măsurii carantinei în localitatea Mondragone, regiunea Campania, Republica Italiană și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația persoanelor in cauză.

”Conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetățeni români. De asemenea, autoritățile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privința existenței unor cetățeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”, arată MAE.

Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Roma nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest caz.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ludovic Orban: În țară au intrat peste 1,7 milioane de români din străinătate

Român din Olanda, a venit la spart bancomate în Italia, pradă de 20.000 euro, arestat la granița cu Austria