in

Român din Olanda, a venit la spart bancomate în Italia, pradă de 20.000 euro, arestat la granița cu Austria

Rămâne în închisoare Vasile Cuzmin Alexandru, românul în vârstă de 40 de ani, rezident în Olanda, care a venit în Italia să spargă bancomate. El este responsabil pentru asaltul din 12 martie 2020, la un bancomat al băncii Fideuram din Belluno, care i-a oferit o pradă de aproximativ 20 de mii de euro, scrie bellunopress.it.

Măsura de arest preventiv a fost confirmată de Judecătorul de instrucție al Tribunalului de la Belluno.

În urma investigațiilor efectuate de poliție, sub coordonarea procurorului din Belluno, bărbatul a fost arestat în 8 iunie, în apropiere de Vipiteno, la granița cu Austria, în timp ce încercați să iasă din țară.

În urma validării reținerii, judecătorul de instrucție din Bolzano a aplicat românului, prin ordinul din 11 iunie, măsura arestării în închisoare, în timp ce și-a declarat  lipsa de competența pe teritoriu, întrucât infracțiunea fusese comisă în districtul Belluno.

După ce a primit dosarul, magistratul din Belluno a confirmat, în 25 iunie, cererea de arest în închisoare pentru VCA, acuzat de infracțiunea de furt agravat, comis cu violență asupra bunurilor și profitând de circumstanțe care împiedică apărarea publică sau privată.

Românul a atacat bancomatul în 12 martie, în plină urgență COVID19. În toiul nopții, hoțul, care a lucrat mai mult de o oră, a tăiat și rupt tabla din partea superioară a bancomatului, extrăgând cablurile de conectare cu care, prin utilizarea unui computer, cu o tehnică hacker, a sabotat sistemul descărcând banii din bancomat.

Anchetele au dus imediat la identificarea lui Vasile Cuzmin Alexandru ca posibil responsabil. În primele ore ale dimineții 12 martie, fusese controlat de o patrulă în timp ce călătorea în Belluno la bordul unui Mercedes cu număr de înmatriculare olandez. Prezența sa în acest oraș a fost considerată anomală în sine, neavând niciun fel de legătură de muncă sau afectivă cu Belluno.

Investigațiile, prin analiza și referința încrucișată a datelor din înregistrările telefonice și cititoarele automate de plăcuțe de înmatriculare, au constatat prezența exactă a V.C.A. la momentul consumării furtului.

Fiind Vasile Cuzmin Alexandru subiect cu antecedente pentru infracțiuni împotriva proprietății și mobil în toată Europa, mașina a fost dată în urmărire.

Sâmbătă seara, subiectul s-a întors la Belluno, iar agenții echipei mobile au început un filaj.

După ce s-a deplasat pe întregul teritoriu Triveneto, a efectuat inspecții în apropierea bancomatelor, duminică 7 iunie, în jurul orei 22.30, criminalul s-a mutat la Piove di Sacco cu intenția de a efectua un nou furt.

Polițiștii l-au filat și, odată ce mașina a plecat și au constatat că bărbatul a rupt bancomatul și a acoperit camera de supraveghere video a sucursalei Banca Intesa din Piove di Sacco cu o pungă de gunoi, au pornit în urmărire.

Dându-și seama că a fost urmărit de poliție, bărbatul a început să efectueze manevre periculoase la viteză mare, ajungând la 170 km / h și încercând să treacă prin punctul de control activat de o patrulă. În timpul goanei, mașinile poliției au fost avariate, iar bărbatul a reușit să fugă temporar.

Cu toate acestea, căutarea a continuat și cu ajutorul colegilor de la echipa mobilă Bolzano și a comisariatului Brenner, poliția din Belluno a reușit să-l captureze la Vipiteno, în timp ce încerca să iasă din țară. Percheziționat, hoțul a fost găsit în posesia materialelor de efracție și a diverse echipamente informatice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Focarul de coronavirus de la Mondragone, 14 români locuiesc acolo, niciunul nu a fost testat pozitiv

Madalina Ghenea, shopping cu mască, apariție de vis la Milano. „Frumoasă ca soarele…”