in

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Egipt

Întrucât situaţia de securitate din Egipt s-a agravat în ultimele ore, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în această ţară. În prezent au loc demonstraţii stradale atât în capitala Cairo, cât şi în provincie. Protestele din ultima perioadă s-au soldat şi cu victime în rândul forţelor de ordine şi civililor. A fost instituita interdicţia de circulaţie in Cairo si alte localitati, în intervalul orar 16:00 – 08:00.

Iată sfaturile MAE pentru cei care sunt nevoiţi să se deplaseze în Egipt: Ţineţi cont de faptul că legăturile de comunicaţie pot suferi unele întreruperi. Evitaţi demonstraţiile, locurile aglomerate, deplasarea în zone izolate ale ţării precum şi circulaţia pe timp de noapte. Informaţi-vă în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă! Respectaţi anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!

MAE îi aenţionează pe cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în astfel de zone sunt reduse.

La nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Consular, este activă o linie telefonică de permanenţă (24/24) pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români. În acest sens, cetăţenii români afectaţi de actuala stare de insecuritate din Egipt şi care au nevoie de asistenţă consulară de specialitate pot suna la numărul de telefon (0040) 21.319.68.70.

MAE, prin Ambasada României la Cairo urmăreşte cu atenţie evoluţiile situaţiei de securitate de pe plan local. Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autorităţile locale si acorda asistenta consulara specifica in astfel de situaţii.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor care se află deja în Egipt sau care în pofida alertei de călătorie doresc să se deplaseze în această ţară, să se adreseze Ambasadei României la Cairo şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cel puţin 100 de persoane au murit în Egipt în ultimele cinci zile, în urma confruntărilor dintre forţele de ordine şi participanţii la manifestaţiile împotriva regimului condus de preşedintele Hosni Mubarak

Sute de mii de persoane protestează de cinci zile la Cairo şi în alte oraşe din Egipt, cerând înlăturarea de la putere a lui Mubarak. Autorităţile au făcut apel la armată pentru menţinerea ordinii, iar preşedintele egiptean a numit sâmbătă un nou prim-ministru şi un vicepreşedinte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Proiect european: Şomajul, o amintire!

FOTO/ Românce excluse de la “Miss Padania”