in

Proiect european: Şomajul, o amintire!

Asociaţia Smart Projects va implementa în perioada 1 noiembrie 2010-30 octombrie 2012, patru proiecte finanţate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa Axa prioritară 5, “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1, “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

Proiectele “Munceşti cu carte … de muncă!” (judeţul Vâlcea), nr. contract POSDRU 102/5.1/G/76106/, “Şomajul, o amintire! Job-ul te scoate din criză!” (judeţul Bacău), nr. contract POSDRU/ 99/5.1/G/76242, “Job-urile, mai aproape de tine!” ( regiunea Bucuresti-Ilfov), nr. contract POSDRU/ 106/5.1/G/76138, “Fii activ! PreOCUPĂ-TE pe piaţa muncii!”, nr. contract POSDRU/ 104/5.1/G/76669, îşi propun îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a şomerilor din judetele Vâlcea, Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Bacău, prin dezvoltarea unor instrumente şi mecanisme complexe de consiliere şi orientare în carieră, formare profesională şi metode/tehnici de iniţiere activităţi economice independente.

Scopul proiectelor este acela de a îmbunătăţi accesul pe piaţa muncii în rândul persoanelor şomere, prin facilitarea accesului GRATUIT la cursuri de formare profesională, sesiuni de consiliere şi mentoring, servicii de mediere, orientare şi plasare/angajare pe piaţa muncii. Altfel spus, cei care doresc să participe la proiectele derulate de Asociaţia Smart Projects vor BENEFICIA GRATUIT de:

1. Sesiuni individuale şi/sau de grup cu psihoterapeuţi şi consilieri de carieră profesionişti, în urma cărora isi pot identifica abilităţile, competenţele precum şi meseriile catre care au înclinaţii, astfel încât să îşi poată căuta şi găsi mai uşor un loc de muncă.

2. cursuri de formare profesională autorizate de CNFPA (Consiliul Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor), în urma cărora vor dobândi cunoştinţe şi competenţe în domenii precum: management de proiect, tehnici de elaborare corecta a CV-ului, metode eficiente de a susţine un interviu, lucrător în comerţ, lucrător în hoteluri, babysitter. Totodată, în urma absolvirii cursului, se va elibera pentru fiecare persoană un atestat profesional care reprezintă un atuu important pentru găsirea unui loc de muncă.

3. Sprijin în obţinerea unui loc de muncă, prin medierea directă a relaţiei dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatori. Practic, vom stabili parteneriate cu potenţiali angajatori din judeţele menţionate anterior, cu scopul de a primi în stagii de practică de scurtă durată (12 zile) persoanele care vor dori să ia parte la activităţile noastre.

4. Facilitarea accesului persoanelor din grupul ţintă la servicii de consultanţă în ceea ce priveşte iniţierea unei afaceri pe cont propriu. (atragerea potenţialelor finanţări pentru demararea afacerii, dezvoltare afacere etc).

 

Pentru mai multe detalii vizitati www.smartprojects.org sau detalii la 0727 723 151, Claudia Neculae –Manager proiect [email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Frauda prin corespondenţă, critici la proiectul MAE

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Egipt