in

Matteo Salvini, vizită fulger la București pentru a obține sprijin politic pentru planurile sale în Europa

Ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, vicepremier și liderul Lega, se află marţi în România, pentru a se întâlni cu ministrul de Interne Carmen Dan şi cu Vice Prim Ministrul Ana Birchall.

Salvini a mai spus că are în vedere să devină candidat la preşedinţia Comisiei Europene în cazul victoriei unei coaliţii suveraniste la viitoarele alegeri europarlamentare, din mai 2019.

Pozițiile sale nu sunt împărtășite de Klaus Iohannis, care a declarat mereu că sprijină pe deplin proiectul european. În schimb Salvini s-a remarcat prin critici foarte aspre la adresa actualei Comisii Europene și a politicilor privind migrația. România este o etapă dintr-un șir de vizite externe în care liderul Lega încearcă să găsească aliați pentru pozițiile extreme ale grupării fondate la nivel european cu Marine Le Pen.

Bombă: Salvini anunță sprijinul guvernului italian pentru puterea de la București, contra Bruxelles-ului: «E dreptul suveran al oricărui popor de a aproba propriile legi»

Matteo Salvini și-a anunță vizita și pe pagina sa oficială de Facebook. „Voi fi în vizită câteva ore în România, unde voi lucra cu miniştrii lor privind imigraţia, Securitatea, Europa şi locul de muncă şi unde voi întâlni câţiva antreprenori italieni. Cine se opreşte este pierdut!”. Salvini a postat imediat ce a ajuns în România, câteva fotografii în care se vede că la aeroport a fost întâmpinat de ambasadorul italian și de omologul român Carmen Dan. Matteo Salvini a zburat cu compania Blue Air.

Săptămâna trecută, vicepremierul italian a fost la Moscova, unde a declarat că se simte „ca acasă”, sre deosibire de anumite țări din Uniunea Europeană. Salvini a mai anunțat că Italia nu va sprijini prelungirea sancţiunilor economice instituite de Uniunea Europeană împotriva Rusiei.

Matteo Salvini somează România și Bulgaria: «Nu mai trimiteți sclavi în Europa». Reacția MAE: «Inacceptabil»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fiumicino, român bătut cu sălbăticie de 7 italieni pentru că le-a cerut să nu mai arunce deșeuri în parc

Corigliano și Rossano (Calabria), incendiate șapte mașini cu numere românești și bulgărești