in

Meleşcanu, înlăturat de la Externe. Partidul: Se va supune

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a confirmat luni, 15 iulie, faptul că Teodor Meleșcanu va fi înlocuit din funcția de ministru de Externe.

Vosganian a precizat că propunerea ALDE pentru postul de ministru de Externe este Ramona Mănescu, fost europarlamentare PNL care a trecut la ALDE.

„Această propunere a fost, să zic așa, rezultatul unei decizii colective apărută la o evaluare la mai mulți membri ALDE cu experiență în politica externă. Ne-am oprit asupra doamnei Mănescu din mai multe considerente, pe unele le-am amintit deja. Doamna Mănescu este în același timp și reprezentantul al unei noi generații, este o prezență care ar putea să contribuie la ideea că ALDE are resurse suficiente pentru împrospătarea acțiunii sale. Și în același timp, desigur, am avut în vedere și faptul că doamna Mănescu a fost parte activă în planul european atunci când s-a pus problema apărării prestigiului României”, a spus Vosganian.

Purtătorul de cuvânt al ALDE a mai declarat că Meleșcanu știe deja de această schimbare și se va ”supune”.

„Domnul Meleșcanu ne-a transmis că se va supune deciziei și în principiu a fost prevenit cu aceasta. Așadar pentru domnul Meleșcanu nu este nicio surpriză. Eu sper să fie o surpriză plăcută că în timpul întâlnirii mai mulți colegi s-au exprimat extrem de elogios la adresa domniei sale” – a declarat Varujan Vosganian.

Zeci de mii de români aflați în străinătate au stat chiar și 12 ore la coadă în fața ambasadelor și consulatelor, pentru a vota la alegerile din 26 mai. Mii au rămas în fața ușilor închise, la închiderea urnelor, iar în unele cazuri poliția a intervenit pentru a-i evacua. Premierul Viorica Dăncilă a refuzat să-l demită pe Teodor Meleșcanu, spunând că așteaptă rezultatul unei anchete pentru a lua măsuri.
Meleșcanu s-a apărat spunând că instituția pe care o conduce asigură doar sprijin logistic pentru alegerile din diaspora, dar că de pregătirea și organizarea acestora se ocupă Biroul Electoral Central.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Acuzat că a violat o italiancă de 87 de ani, ținut la închisoare pe nedrept, nu a primit nicio compensație

Jesolo, a comis un accident în care au murit 4 tineri: „Eu am fost, sunt disperat. Aș fi preferat să mor”