in

Acuzat că a violat o italiancă de 87 de ani, ținut la închisoare pe nedrept, nu a primit nicio compensație

Un român a fost acuzat că a violat o femeie de 87 de ani și a fost trimis la închisoare. În urma anchetei, bătrâna a recunoscut că a mințit, bărbatul nici măcar nu se atinsese de ea. A vrut însă să se răzbune, împreună cu un vecin și el în vârstă, pentru anumite neînțelegeri legate de conviețuirea în același bloc de locuințe. Românul a fost ținut 45 de zile pe nedrept în pușcărie, mai mult de atât, judecătorul a considerat că nu trebuie să primească nicio compensație.

Cazul a șocat atunci Italia. «M-a violat o oră», a declarat bătrâna diabolică de 87 de ani. Apoi a recunoscut că a inventat totul, pentru că românul îi era antipatic. Românul a fost imediat arestat, însă după 45 de zile de închisoare a fost eliberat. Profilul biologic al urmelor găsite pe cearceaful patului scenă a presupusului viol era al unui vecin de 72 de ani, care avea o relație cu bătrâna.

Nicio compensație pentru Saint Petrișor, românul în vârstă de 35 de ani, care în 2016 a  fost constrâns să facă 45 de zile de închisoare pentru că vecina de casă, născut în 1929, l-a acuzat de viol. Omul a fost eliberat numai atunci când dovada ADN – ului a eliminat orice dubiu, iar bătrâna din Castelcovati (Brescia) a trebuit să admită procurorului că a inventat totul și a planificat-o cu un alt vecin, datorită unor neînțelegeri.

Petrisor și-a pierdut slujba și a trebuit să se întoarcă în România cu soția și copiii săi. Acum, după 3 ani, Curtea de Apel a respins cererea de despăgubire. Motivul, explică avocatul românului, Cristian Mongodi: “Potrivit judecătorului, clientul meu nu a fost găsit imediat când carabinierii au încercat să-l aresteze. În realitate el nu era ușor de găsit, se transferase la un văr, iar trei zile mai târziu a mers la lucru în mod normal, așa că nu intenționa să se ascundă sau să fugă deloc, dar pentru Curte această mică întârziere a încetinit ancheta

Petrișor a cuantificat despăgubirile la 25 de mii de euro, dar după sentință a renunțat să conteste ordinul judecătorului în Casație și nu s-a întors din România, nici măcar pentru a se constitui ca parte civilă la proces pentru calomnie agravantă împotriva femeii de 88 de ani și a vecinului Pietro Preti, în vârstă de 72 de ani.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ