in

Milionarii României au sărăcit cu aproape trei miliarde de euro într-un an

Cei mai bogaţi români au împreună 26,5 miliarde de euro, arată Top 300 Capital. Calculele indică faptul că peste 50% dintre milionari sunt mai săraci faţă de anul trecut.

Locul întâi este ocupat, pentru al doilea an consecutiv, de Frank Timiş (foto). El este cel mai bogat român, iar averea sa este estimată la 1,75 miliarde de euro, în creştere faţă de anul trecut.

Spre deosebire de ediţia precedentă, anul acesta Veronica Drăgan, văduva lui Constantin Iosif Drăgan, afacerist care a ocupat de mai multe ori locul 1 al topului, nu se mai află în primii zece cei mai bogaţi români, averea sa diminuându-se considerabil la 400-450 de milioane de euro de la 650-800 de milioane de euro în 2011. De altfel, aceasta se numără printre milionarii cu cele mai semnificative scăderi în 2012, alături de surorile Camelia şi Corina Voiculescu, fiicele lui Dan Voiculescu, care au „pierdut” într-un an 200-250 de milioane de euro.

Pe de altă parte, milionari precum Dan Diaconescu sau Gigi Neţoiu nu mai figurează în ultima ediţie a Top 300 cei mai bogaţi români. Criza a dat topul peste cap.

Pierderile şi insovenţele au avut o influenţă importantă asupra veniturilor celor mai bogaţi oameni de afaceri, astfel ponderea averilor din Top 300 în Produsul Intern Brut al României s-a redus până la 19,4%, de la 23,6%, cât a fost în 2011.

Odată cu declinul pieţei auto şi al celei imobiliare, afacerile lui Ion }iriac au intrat într-o scădere accentuată. Pe de altă parte, Dinu Patriciu unul dintre cei mai mediatizaţi miliardari în ultimul an, s-a confruntat cu insolvenţe, falimente sau afaceri proaste.

Peste jumătate dintre milionari a înregistrat scăderi ale averilor, mai mult de 30 au ieşit din top şi doar doi au reuşit să-şi conserve miliardul de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accademia di Romania de la Roma împlineşte 90 de ani

Biserică ortodoxă pentru românii din Pescara