in

Biserică ortodoxă pentru românii din Pescara

Se construieşte o nouă biserică ortodoxă românească la Pescara. Pe 24 octombrie, consiliul comunal din localitate a aprobat cu unanimitate de voturi cererea prin care se concesionează comunității ortodoxe române un teren de cc. 1500 mp. pe o perioadă de 99 de ani, contra sumei de 50.000 de euro.

Pe terenul concesionat va fi construit Centrul social cultural ortodox român „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Episcopiei.

Potrivit portalului “Abruzzo 24 ore”, costul necesar construirii bisericii de lemn, care va fi şi centrul social şi cultural al comunităţii, va fi acoperit de Episcopia Română.

“Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să binecuvânteze acest început, pe toți ostenitorii și așa cum a aruncat sămânța în pământ bun făcând rod însutit, tot așa să rodească și în inimile noastre dorința de a desăvârşi construcția acestui așezământ social cultural ortodox, folosind mâinile și darurile credincioșilor harnici și darnici, evlavioși și generoși” scrie Pr. Alin Iarca pe site-ul Episcopiei.

Iată şi declaraţia primarului Pescarei, Luigi Albore Mascia (foto): “Decizia consiliului comunal are o semnificaţie deosebită, care merge dincolo de diviziunile politice şi s-a născut în urma întâlnirilor pozitive avute cu comunitatea ortodoxă română care reprezintă o realitate numeroasă în regiunea Abruzzo şi mai ales la Pescara. E vorba de o comunitate care a ştiut să se integreze în ţesutul social al oraşului nostru. Mai mult, cultul ortodox a fost recunoscut oficial printr-un decret semnat pe 12 septembrie 2011 de către Preşedintele Republicii Italiene”.

Primarul Pescarei a mai anunţat că pe terenul concesionat va fi construită o biserică din lemn, “o structură unică în felul său în Italia”.

“Înainte de a supune la vot chestiunea în consiliul comunal, am studiat şi impactul care va avea construirea bisericii în zonă, mai ales prin prisma faptului că în apropiere se află parohia catolică Sfântul Petru. Parohul însuşi, Don Max, s-a arătat încântat de proiect, la fel şi episcopul Monsignor Tommaso Valentinetti, care a salutat iniţiativa de a crea un nou nucleu de rugăciune. Administraţia comunală nu putea decât să fie favorabilă unui proiect care să exprime integrarea şi interacţiunea dintre două comunităţi diferite”.

Antonio Blasioli, consilier comunal din partea Partidului Democrat, a salutat de asemenea decizia Primăriei, printr-un comunicat de presă în care se arată că votul unanim în favoarea concesionării “este un pas înainte în direcţia integrării şi dezvoltării individuale, două valori de care vorbim deseori, dar care mai rar sunt puse în practică. Pe 2 noiembrie, comunitatea ortodoxă va inaugura la Pescara o expoziţie cu obiecte religioase, o mărturie a unei comunităţi care trăieşte alături de noi şi doreşte să se deschidă locuitorilor oraşului Pescara”.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Milionarii României au sărăcit cu aproape trei miliarde de euro într-un an

MAE va trimite un SMS de avertizare românilor care călătoresc în ţări cu risc